Borensberg IBC dam är inne på sin tredje säsong i seriespel, efter att laget, på intiativ av spelaren Anna Samuelsson Selin, startades upp på nytt inför säsongen 2016/2017.

–Jag började min karriär i Borensberg som 6-åring. 2012 fick vi lägga ner damlaget i Borensberg på grund av spelarbrist, men jag kände mig inte redo att lägga innebandyklubban på hyllan, utan bytte klubb till Linköping IBF. Efter fyra säsonger där tog jag kontakt med styrelsen i Borensberg IBC igen och sa att det var dags att starta upp ett damlag på nytt.

 Tillsammans med en stomme från flicklaget, några av de tidigare spelarna och ett gäng nya ansikten, lyckades de få ihop ett lag som kunde ställa upp i seriespel redan samma säsong. För att få laget att fungera fick Anna agera både spelare och tränare, i väntan på att styrelsen skulle hitta rätt tränare för tjejerna. 

Artikelbild

| Kristoffer Svensson

 2017 flyttade Kristoffer Svensson till Borensberg. Han har ett förflutet som spelare och tränare i bland annat Berg.

- Jag blev tillfrågad att ta rollen som damtränare när jag var och kollade på en av herrarnas träningsmatcher. Jag har spelat  innebandy i 15 år och hade egentligen tänkt spela vidare själv ytterligare någon säsong, men en knäskada satte stopp för det. Jag kände att jag inte var klar med sporten, så det var inget att fundera på när jag fick frågan, säger Kristoffer. 

Anna berättar att laget är väldigt nöjda med Kristoffer som huvudtränare.

- Kristoffer har bra spelidéer som verkligen passar oss som lag. Han har bra träningar med övningar som har en baktanke. Tillsammans med assisterande tränarna Pierre Falk och Ingvar Hård är de ett väldigt omtyckt tränarteam.

Artikelbild

| Ellen Fast

Att ta över som tränare för damlaget blev en utmaning. Vissa av tjejerna har spelat innebandy sen barnsben och vissa gjorde sin första träning den säsongen. Med få tjejer i truppen kunde det vara svårt att få ihop tillräckligt med spelare för både träningar och matchspel.

- Därför var vi i väldigt illa ute i somras. Men helt plötsligt dök det upp ett helt gäng tjejer lite från ingenstans och det gjorde att vi kunde fortsätta, säger Kristoffer.

Artikelbild

| Privat

En av de mer erfarna nyförvärven är 23-åriga Rebecka Eklund. Med 15 års innebandykarriär i bagaget, flyttade hon inför säsongen från Värmland till Östergötland och ville då kunna fortsätta spela innebandy på lagom pendlingsavstånd från Linköping. 

 - Jag googlade lite på serien och kollade avståndet. Borensberg låg bra till, så jag drog iväg ett sms till tränaren och kollade ifall jag fick komma och prova.

Artikelbild

| Kristoffer Svensson

Provträningen ledde till en självklar plats i laget berättar Kristoffer.

 - Nu leder Rebecka vår poängliga och har gjort många viktiga mål. Utöver det bidrar hon väldigt mycket med sina ledaregenskaper både på och utanför planen.

Artikelbild

| Kristoffer Svensson

Med halva säsongen spelad ligger laget femma i tabellen med 5 vinster och 1 oavgjord på 10 matcher, 7 poäng upp till serieledarna Svärtinge SK. 

Målsättningen för resterande matcher är såklart att vinna alla. Vi har kapacitet för att lyckas med det men vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det kommer bli tuffa matcher, säger en optimistisk Kristoffer. 

- Vi har fått in både mycket rutin och riktiga kämpar i nyförvärven. Som det känns nu kan vi nog komma topp fyra i serien, tror Anna. 

 Det som imponerar mest på Kristoffer är däremot inte resultaten, utan hur snabbt tjejerna har utvecklats.  

- Det har hänt väldigt mycket på kort tid. Tjejerna har tagit stora kliv i den individuella skickligheten och jag är imponerad över hur snabbt de tagit till sig taktiken jag kommit med. Den biten imponerar mest på mig.