Motalabo häktad för försök till mordbrand

Kvinnan låg och sov när någon försökte tända eld på hennes lägenhet. Nu har en 32-årig man häktats.

En 32-årig Motalabo häktades på måndagen för försök till mordbrand.

En 32-årig Motalabo häktades på måndagen för försök till mordbrand.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Motala kommun2019-09-16 20:00

Motalabon greps i fredags morse och anhölls senare under dagen för försök till grov mordbrand. Mannen är misstänkt för att ha försökt att anlägga en brand i anslutning till en lägenhet i Borensberg. Bostadsinnehavaren var hemma vid tillfället.

– Det här hände tidigt på morgonen, vid sjutiden, så kvinnan som bor i lägenheten låg och sov, säger förundersökningsledare Karolina Jeppsson hos Motalapolisen.

Den misstänkte och lägenhetsinnehavaren är bekanta med varandra sedan tidigare.

– De har haft någon form av relation men hur den har sett ut kan jag inte uttala mig om, säger Karolina Jeppsson.

Hon uppger att branden startade utanför lägenhetsdörren men att den inte tog sig. Flera vittnen finns och förhör med dessa har hållits eller kommer att hållas.

– Det är grannar som har gjort iakttagelser av den här mannen och hur han har rört sig runt adressen, säger Karolina Jeppsson.

Under måndagen häktades 32-åringen av Linköpings tingsrätt. Enligt domstolen är han på sannolika skäl misstänkt för försök till mordbrand av normalgraden och bör hållas inlåst eftersom det finns risk för att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen på annat sätt. 

Åklagaren har fått fram till den 30 september att väcka åtal och polisens utredning av händelsen pågår nu för fullt.

– Vi ska höra en del vittnen och även försöka få ett utlåtande av brandexpert. Det kommer också att hållas ett nytt förhör med målsägaren och så fortsätter vi med mer dörrknackning, säger Karolina Jeppsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!