Moderat verksamhet fortsätter som vanligt

Hans Tevell, Moderaternas gruppledare i Motala, berättar att man försöker arbeta som vanligt inom partiet efter häktningen av Kåre Friberg.

Hans Tevell, gruppledare för M i Motala.

Hans Tevell, gruppledare för M i Motala.

Foto: Anders Törnström

Motala kommun2019-11-11 21:08

Hans Tevell berättar att partiet följt häktningsförhandlingen i media.

– Vi försöker jobbar på som vanligt. Vi har ju förstärkt upp istället för Kåre. Det som har hänt kan ju inte vi påverka, utan det vi kan göra är att se till att kommunens arbete inte stannar av. Vi måste hitta någon lösning så vi kan flytta vidare. Det är verkligen inte enkelt, men det löser vi, säger Hans Tevell och fortsätter:

– Det är så tätt inpå just nu, så det är lite svårt att analysera. Så vi får köra på ett tag och se hur det funkar, säger Hans.

Moderaterna i Motala gick redan på fredagskvällen ut på sin facebook-sida med att Kåre Friberg inte kommer få representera partiet eller Alliansen i Motala oavsett utgång på en eventuell rättegång. Man anser att hans förtroende är förbrukat. 

Vad innebär det för er i Moderaterna att Kåre Friberg har häktats?

– Det innebär inget direkt konkret. Varken kommunen eller Moderaterna är ju i sig inte en del av rättsprocessen eftersom anklagelserna inte rör kommunen eller den politiska verksamheten. Däremot förarbetar vi förändringar i den politiska strukturen. Men Kåre är våran kommunstyrelseordförande och har gjort ett stort arbete och han är ju tillsatt av Alliansen i Motala att föra våra saker framåt. Men vår politik bygger inte på en person utan vår verksamhet kommer fortsätta.

Hur går arbetet med att få fram en ersättare?

– Vi har en valberedningsgrupp som tar tag i den biten, och det kommer ta sin tid, säger Hans Tevell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!