Rektor Suzanne Stråkander-Rockler avslutade sitt tal till framför allt niondeklassarna med orden "ge inte upp, då kommer ni att lyckas". En sliten klyscha som man gärna tar till är att kyrkan var fylld till bristningsgränsen då eleverna från Petrus Magni hade sin avslutning av skolåret. Men inte många fler åhörare hade gått in utan hjälp av skohorn.

Väl utanför efter avslutade ceremonier mottogs eleverna med blommor, glada tillrop och kramar. En av dessa föräldrar var Maria Sundelius som välkomnade sin son Isak Eiderbrant, som gått ut åttonde klass, när han kom ut genom kyrkporten.

– Nu ska vi ut och äta lunch, avslöjar mamma Maria.

Artikelbild

| Betygsutdelning i kyrkan.

Några som gått ut nian är Alva och Alva. Löfstedt respektive Bladh. Båda tycker det känns lite sorgligt att nu skiljas från klassen men de ser fram mot sommaren. Efter en ledig sommar blir det naturvetenskapliga programmet på Platenskolan i Motala för de båda barndomsvännerna.

– I sommar ska jag rida mycket på min häst, åka på semester och hänga med kompisar, säger Alva Löfstedt innan hon försvinner bort för att åka traktorflak.