Det hela startade som en kul grej förra året, berättar lagets tränare Kristoffer Svensson.

– Det började förra säsongen. Det var en av brandmännen som tog kontakt med mig och undrade om vi ville möta dem. Mötet blev av och alla tyckte att det var en väldigt rolig grej. Så vi fortsatte med det även denna säsong och förhoppningsvis blir det en tradition framöver. 

Båda lagen spelade i sina respektive representationsplagg. Damerna i matchställ och brandmännen i full jobbmundering. Och matchen blev jämn. 

Artikelbild

| Ellen Fast

– Vi vann med 11-10 och hade åtta olika målskyttar, vilket är kul. Men Anna Samuelsson Selin märkte ut sig lite extra och lyckades sätta dit hela fyra mål, berättar Kristoffer. 

Utöver Anna tycker han att två andra spelare stack ut.

– I vårat lag var Maja Eklund framträdande. Hon skickade brandmännen över sargen och tog för sig rejält. Bland brandmännen briljerade Håkan Melander. Han använder bara en arm när han spelar, men trots det snurrade han upp tjejerna vid flera tillfällen. Han bjöd verkligen på en show. 

Matchen var avslutning för säsongen. Efter tidigare säsonger som varit tuffa, både vad gäller resultat och spelarantal, blev 2018/2019 ett stort steg framåt för laget.

Artikelbild

| Kristoffer Svensson

– Vi slutade på en femteplats och är väldigt nöjda med säsongen överlag. Vi har gjort många imponerande matcher och fick ett kvitto på att vi har något spännande på gång. Nu ser vi fram emot lite vila innan förberedelserna drar igång inför kommande säsong, berättar en förväntansfull Kristoffer.