Hasse Isacsson grundade teatern i början på 80-talet och har sedan dess låtit lågan brinna för sitt Gryningen tillsammans med flera generationer av barn och ungdomar i Motala. Man är nu uppe i över 600 låtar och över 90 pjäser. Det är fortfarande full fart för Hasse då man för närvande arbetar på sin återkommande majpjäs.

Hans Isacsson firades av nära och kära på Ubbes Konditori i Motala. Då även en gåva överlämnades. En gåva som kommer från väldigt många Motalabor som uppskattar både Hasse och teatern väldigt mycket. Insamlingen till födelsedagen började för 14 dagar sedan på Facebook. Den går till Hasse och till Gryningen.

– Då satte jag målet 5 000 kronor och det rullade på ganska snabbt, berättar Hasses dotter Rebecca Isacsson Rönsen som berättar att Gryningen varit hans största hjärta och att hennes pappa varit en stor förebild för henne:

Artikelbild

| Rebecca Isacsson Rönsen överlämnade den insamlade gåvan till sin pappa.

– Pappa är en förebild för mig med. Väldigt många känner honom som en pappa, en teaterpappa. Man har honom så nära hjärtat. Pappa är också en förebild för mig då han är buddist och hur han förvaltar buddismen. Genom hur han hanterar människor och hur han hanterar livet. Han är en jättefin förebild på alla sätt. Att sprida det här med att ha kvar barnasinnet och aldrig växa ifrån fantasin. Det är precis det som jag tror att alla tycker så himla mycket om hos honom.

När alla druckit av kaffet, smakat tårtan - som naturligtvis var en Bud(d)apesttårta - sjungit och hurrat, var det dags för Rebecca att överlämna insamlingsgåvan till Hasse och hans Gryningen. En stor tavla med vidhängande kuvert och där uti en slutsumma på hela 10 121 kronor.

Så hur känns det nu Hasse, att fylla 70 år?

– Ja, när jag spelar tennis så känns det att jag inte är 69 längre. Men annars nej, jag känner ingenting. Efter mina 50 år så firar jag inga födelsedagar egentligen. Men den här gången har man lyckats att klippa mig. I förrgår kom de och kidnappade mig uppe på teatern. Det bar iväg till en tenniskompis, så blev det lite middag, tippade och tittade på fotboll på tv. Det var trevligt. Men i går var det lugnt.

Artikelbild

| Hasse Isacsson och hans dotter Rebecca Isacsson Rönsen som här lämnar över födelsedagspresenten.

Med ålder kommer ju också ibland en del krämpor men det är inte något Hasse känner av:

– Jag spelar tennis mellan fyra och fem dagar i veckan. Det mår jag bra av och känner mig lätt i kroppen. Umgås man med ungar och ungdomar så känner man sig dessutom ung själv. Som det är nu så känns det som att jag kan hålla på länge till.