Det är flera år sedan skolan sist erbjöd kurser under lovet, när man nu tog upp det på nytt visade sig intresset vara stort.

– När vi släppte programmet på hemsidan så blev mönsterkursen full först. Det var en enorm efterfrågan, så pass stor att vi startar en distansutbildning till hösten, det var inte planerat, säger Lotta Rehn, kursansvarig.

Förutom Mönsterkonstruktionskursen erbjuds även Smide, Träslöjd, Skräp och skratt, och upplevelsekursen Vadstena i försommartid. Totalt deltar omkring 65 personer.

Artikelbild

| Suzuka Inoue deltar i kursen Skräp och skratt. – Det är så trevliga deltagare och lärare, säger hon.

– Den yngsta deltagaren är faktiskt ett barn, han går här tillsammans med sin mamma och pappa. Den äldsta är 90 plus, så det är hela spektrat, för alla, säger Lotta Rehn,

Suzuka Inoue deltar i kursen Skräp och skratt, som handlar om hållbar utveckling med mycket fokus på återbruk av olika material.

– Jag är intresserad av hållbarhet och miljö. Kursen är mycket bra, det är så trevliga deltagare och trevliga lärare som har mycket kunskap, säger hon.

Inne i ett rum på folkhögskolan görs slitna handdukar om till hårturbaner, en av många kreativa lösningar.

Artikelbild

| Lotta Rehn är kursansvarig för Mönsterkonstruktionskursen, som blev väldigt poppis.

– Det är mycket roligt att skapa i egen takt. Jag har lärt mig mycket, säger Suzuka Inoue.

Det blir även sommarkurser nästa år, men utbudet är ännu inte bestämt. Lotta Rehn beskriver kursveckan som rolig och intensiv.

Artikelbild

| Kreativt återbruk.

– Framförallt är det roligt att träffa alla dessa människor från alla håll och kanter, och det är lite annat än det vi gör till vardags som lärare. Ett annat tempo som jag inte skulle kunna hålla under ett helt läsår. Väldigt intensivt, men väldigt roligt, säger hon.