Artikelserie: Så ser nöjeslivet ut

Nattklubbarna har fortsatt svårt att få fäste i Motala och tvingas gång efter gång lägga ner. I en serie artiklar har vi tittat närmare på stadens nöjesliv – och bristen på det.

11 oktober 2018 10:02

KRÖNIKA: Dags att ta nöjeslivet på allvar

Chefredaktör Mats Bengtsson introducerar vår artikelserie om nöjeslivet i Motala.

"Nattklubbslivet är inte alls vad det har varit"

Nöjesarrangören Jonny Johansson är orolig över Motalas nöjesliv. "Det är bedrövligt", säger han. Även Strögets ägare, SharbelAbdulahad, är orolig. "Det finns ingen nattklubb i stan och det är negativt för alla."

Inte längre samma drag i tidigare dansmeckat Motala

Musikprofilen Thomas ”Massi” Karlsson har jobbat i underhållningsbranschen i 35 år. Han berättar att det har blivit allt svårare att arrangera evenemang i Motala. ”Det kanske rör sig om ett generationsskifte.”

Klubben vill arrangera större spelningar

Bomber Bar är ett av få uteställen som erbjuder livemusik – och nu hoppas man kunna erbjuda ännu fler spelningar.

Nöjesfixaren vill få Statt att vibrera

Marcus Kåtorp, som driver Änglasalen, berättar om flera tillställningar som blivit lyckade på senaste tiden. Men det är mest privata fester som anordnas.

Kommunen vill hjälpa nöjeslivet

Flera nöjesarrangörer har berättat att de får dåligt med gehör från kommunen angående sina idéer. "Det är tråkigt att man upplever det så", säger utvecklingsstrategen Anders Bengtson som berättar att kommunen vill hjälpa till så gott det går.

Nöjeslivet upplevs som bristfälligt

Vi har pratat med ungdomar om deras syn på Motals nöjesliv. "Det finns inte så mycket att göra på kvällarna", säger 18-årige HeidarAmiri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa