Maffiaboss skjuten till döds i New York

Francesco "Frank" Cali, som pekas ut av FBI som överhuvud för maffiafamiljen Gambino i New York, har skjutits till döds utanför sitt hem på Staten Island.

15 mars 2019 00:40

53-årige Cali, som tros ha varit Gambinoklanens överhuvud sedan 2015, sköts med sex skott i onsdags kväll, uppger polisen. Han blev sedan påkörd innan de misstänkta gärningsmännen flydde från platsen.

Polisen har inte gripit någon misstänkt.

Gambino är en av New Yorks fem gamla maffiafamiljer – tillsammans med Genovese, Lucchese, Colombo och Bonanno – med rötter från Sicilien.

Enligt amerikanska medier är Caliskjutningen det första mordet på en maffiaboss sedan 1985 då Paul Castellano, också han Gambinoöverhuvud, dödades. Ökände John Gotti, som tog över som maffiafamiljens överhuvud efter Castellano, dömdes 1992 till livstids fängelse för mordet och avled i fängelset tio år senare.

Maffians inflytande i New York har minskat under senare år. Men onsdagens mord påminner om den organiserade brottslighetens glansdagar i staden.

Vi trodde att dessa dagar var förbi. Men jag antar att gamla vanor sitter i, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP