Coronakrisen: Nu stänger Konsert & Kongress

Visit Linköping & Co har beslutat att tillfälligt stänga mötes-, evenemangs- och restaurangverksamheten i Linköping Konsert & Kongress från 1 april och tills vidare.

31 mars 2020 09:19

I fredags beslutade regeringen att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer, vilket påverkar en stor del av verksamheten i Linköpings besöksnäringsbolag Visit Linköping & Co. 

Sedan den 12 mars har alla möten och evenemang över 500 personer flyttats eller ställts in. Bolaget har sedan dess endast genomfört mindre konferenser och erbjudit lunchservering i sin anläggning Linköping Konsert & Kongress. Bolaget har nu beslutat att under en period stänga ner all mötes- evenemangs- och restaurangverksamhet i Linköping Konsert & Kongress. 

– Självklart förhåller vi oss till myndigheternas beslut och med tanke på att vår anläggning Linköping Konsert & Kongress främst är anpassad för större möten och evenemang väljer vi att stänga hela huset. När det blir aktuellt att öppna igen beror på hur situationen med corona utvecklas, säger Johan Rustan, vd för Visit Linköping & Co, i en kommentar. 

Inga konferenser eller evenemang kommer att genomföras och restaurangen är stängd. Öppettiderna för allmänheten begränsas till klockan 10– 14 på vardagar, då receptionen kommer att hålla öppet för biljettärenden. 

– Som kommunalt bolag med uppgift att stötta besöksnäringen är det rimligt att vi tar vårt ansvar och låter den privata näringen få ta del av den verksamhet vi har kvar i form av möten och restauranggäster, säger Johan Rustan. 

Vad som händer med personalen är ännu inte beslutat. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist