"Fint med ett sånt här initiativ"

Det blev både humor, gympa och musik när Vadstenas äldre skulle hyllas. "Det här är ett fint initiativ", säger besökaren Gun Broomé.

30 november 2016 07:56

350 pensionärer har kommit till Västa vallen på Vadstena slott när det under tisdagen har blivit dags för Seniorgalan. Besökarna välkomnas med bakelser, kaffe, saft och frukt.

En av gästerna är Gun Broomé från Motala.

– Det här är ett fint initiativ. Vi är så många som behöver få lite uppmärksamhet efter alla år. Och så är det bra att det blir lite evenemang för oss pensionärer så att vi får komma ut och träffa folk.

Det är första gången som Seniorgalan kommer till Vadstena, men arrangören och initiativtagaren Georgis Touma tror att det inte blir den sista.

– Vi hoppas att få komma hit fler gånger. Vi vill ju tacka alla landets seniorer.

Innan galan drar igång passar han på att småprata lite med sina gäster.

– Jag går runt och frågar hur de mår och om de har det bra. Jag har fått många positiva kommentarer. Det är jättekul, säger Georgis Touma.

Tv-profilen Ragnar Dahlberg hälsar gästerna välkomna och presenterar därefter Magnus Gustafsson (S), kommunfullmäktiges ordförande i Vadstena, upp på scenen. Han håller ett kort tacktal till stans seniorer och hoppas att de ska få en trevlig stund.

Plötsligt dyker en gymnastikklädd och Ragnar Dahlberg-dyrkande dam upp bland publiken.

– Har ni sett? Det är ju Ragnar Dahlberg! Tänk att han är här och va snygg han är, hörni!, säger Majsan (spelad av Lotta Källström) på bred östgötska och lokalen fylls av skratt.

Vid ena långbordet sitter Vadstenabon Bengt Almén. Han är nöjd med tillställningen.

– Det är värdefullt och fint att få en sån här uppskattning. Jag jobbade som taxichaufför under många år och fick då många vänliga kommentarer, men det här blir ju på ett helt annat sätt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!