Upptäckten: Plötsligt var barnens lekpark borta

Borensbergsbor blev snopna när lekplatsen vid strandbadet en dag plötsligt var borta.

Borensbergsbor blev snopna när lekplatsen vid Strandbadet var borta. Kommunens mål är att ha en ny lekplats ska stå klar innan den 15 maj.

Borensbergsbor blev snopna när lekplatsen vid Strandbadet var borta. Kommunens mål är att ha en ny lekplats ska stå klar innan den 15 maj.

Foto: Lina Gillman

Motala kommun2020-04-05 10:00

Flera Borensbergsbor undrade förvånat på sociala medier varför lekplatsen för barnen vid Strandbadet plötsligt var borta. Där det tidigare stått en lekpark var det nu tomt.

Hur kommer det sig att lekplatsen är borttagen?

– Varje år besiktas alla kommunens lekplatser, det här året gick inte Strandbadets lekplats igenom, säger Thomas Martinsson som är enhetschef för idrott och fritidsanläggningar I Motala kommun. 

– Den gamla lekparken har tidigare renoverats och målats flertalet gånger. 

Kommer det bli en ny lekpark för barnen?

– Ja, vi har beslutat att en ny, fräsch och trevlig lekpark kommer installeras vid Strandbadet. 

När planerar ni att den ska vara i bruk?

– Jag har ett möte efter påsk med en leverantör och installatör, allt beror lite på hur dyr lekplats vi ska ha, svarar Thomas Martinsson.

– Vårt mål är att få den helt klar till badsäsongen börjar, vilket är den 15 maj. Men jag får reservera mig med exakt datum, det är lite speciella tider nu och alla beslut flyter inte rakt igenom som det brukar.

Vad för lekredskap kommer finnas på plats?

– Vi planerar för en gungställning, klätterställning och eventuellt någon gunghäst för de allra minsta. Det blir ganska likt den gamla, fast med nya och fina grejer. Vi tänker att den kommer passa åldrar från 2 till 12 år.

På sociala medier var det många engagerade invånare som undrade vad som hänt med lekparken. 

– Det är bra att kommuninvånarna har koll, att de både reagerar och agerar när saker är borta eller behöver lagas, säger Thomas Martinsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!