Kommunen borde väntat med fyrfackstunnorna

Alla politiker, oavsett vilket parti har bara en tanke, och det är antingen skattehöjningar eller taxehöjningar.

Motala 8 april 2021 15:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag hade frågor vid införande av fyrfackstunnorna men då fick jag besked av kommunen att om man inte väljer fyrfackstunna så skulle man betala en avgift på 850 kronor eftersom det skulle blir lag på att införa fyrfackstunnor?

Ren osanning, när man läser tidningen idag så finns det ingen lag på det. Inte förrän 2023, då tänker jag på varför var det så bråttom då och införa dessa fyrfackstunnor? I stället kunde man kanske avvakta till riksdagen hade stiftat en lag, med lite sunt förnuft. Men sunt förnuft verka våra politiker sakna. 

 

För det bor inte bara människor med höga inkomster i hus, det är också pensionärer, ska inte de kunna få bo kvar i sina hus? En sak har våra politiker säkert glömt, i slutänden måste det finnas någon som kan betalar alla dessa skattehöjningar, taxehöjningar med mera. 

Om man bara titta på elen, så är utgör skatter en stor del av kostnaden, för att inte tala om nätavgifter som monopolbolagen tar ut plus moms och skatt på det hela. Bilskatter ska höjas rejält. Fastighetsskatten talas om att återinföras, kommunalskatten har höjts, landstingsskatten har höjts, så snart finns det väl inga mer möjligheter att höja skatterna eller "taxor". Om man inte inför nya skatter och möjligtvis "taxor".

 

Vi har fått en plastpåseskatt som är den skatt som jag uppskattar, för den är viktig för miljön, till skillnad för på massa andra skatter och skatt på skatt. Jag bor i en 70-talsvilla och betalar redan nu, för vatten och avfall, 808 kronor exklusive den nya höjningen. Är det någon politiker som kan spå om vart det hela ska sluta?

Tacksam för ett icke byråkratiskt svar.

En som undrar var det ska slutar

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Motala

FTI: "Det är sådana fruktansvärda mängder som dumpas"

Motala

Avfallsingenjören: Inga bromsskivor i sopkärlen, tack

Motala

Därför föreslås höjd avfallstaxa: "Vi är lätt upprörda"

Motala

Nya kärl i Varamon: "Visat sig inte vara någon höjdare"

Motala

Granne till Tuddarp får ersättning - men bara en gång

Visa fler