Hur ser vaccinationskön i kommunen ut

"Jag som är en kvarleva från pappersåldern fick hjälp av en person med hacker-talang som efter en dryg halvtimmes arbete lyckades få en tid åt mig" skriver insändarskribenten.

"En jämnårig vän med hemsjukvård väntar fortfarande. Hur ser väntelistan ut?" skriver insändarskribenten.

"En jämnårig vän med hemsjukvård väntar fortfarande. Hur ser väntelistan ut?" skriver insändarskribenten.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2021-02-24 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid vaccination mot covid-19 har man valt som princip att först vaccinera de gamla och sköra. Alla som bor i äldreboende men också de som är 70 år och äldre som har hemsjukvård eller hemtjänst. Den senare gruppen torde vara stor, allt ifrån en pigg 70-åring som klarar sig själv men har hemtjänst i form av trygghetslarm till en 90-åring med flera sjukdomar och hemsjukvård.

Den 15:e januari fick vi ett anmälnings-formulär för vaccination. Jag som är en kvarleva från pappersåldern fick hjälp av en person med hacker-talang som efter en dryg halvtimmes arbete lyckades få en tid åt mig, och jag är nu glad och tacksam att ha fått min spruta nummer två.

En jämnårig vän med hemsjukvård väntar fortfarande. Hur ser väntelistan ut? Är det som i en telefonkö att man när vaccinet kommit tas efter anmälningsdatum eller plockas de anmälda efter någon annan regel?

Nu skall 90-åringarna få förtur. Skall han anmäla sig dit också? Eller riskerar han sin ursprungliga plats i kön? De som har hemsjukvård kan i det här distriktet tyvärr inte ringa direkt dit.

Läs mer om