Detta är ett annonssamarbete

Relationer som är värda att satsa på

2 februari 2022 10:41

För att en relation ska frodas, växa och må bra krävs det både tid och kärlek från bådas håll. Man behöver investera i sin relation, den överlever inte på egen hand. I vardagens stress är det lätt att relationen glöms bort och innan man har hunnit upptäcka det kanske man har glidit ifrån varandra och det är svårt att rädda kärleken. 

Det finns mycket man kan köpa för att boosta sin relation men det är inte alltid billiga sexleksaker uppskattas eller att det är det som fattas i ett förhållande. Det kan vara att man inte har tid för varandra eller att man inte prioriterar varandra och då är det helt andra saker som behövs för att underhålla förhållandet. 

Tips på kärlekshandlingar som kan betyda mycket

Det finns massor av småsaker i vardagen som kan betyda en hel värld för mottagaren. Det kan vara ord som värmer, en handling som lyser av omtanke eller en liten gåva som visar tacksamhet. Att bara hålla varandra i handen när man är ute och går kan räcka eller att skriva “jag älskar dig” på en liten lapp och lägga i sin partners ficka. Det är de små sakerna som gör det brukar det heta och det stämmer.

Att satsa på tid tillsammans är en annan sak som kan boosta relationen. Hitta något som man tycker om båda två, det kan vara en danskurs, en matlagningskurs eller en vandring i skogen. Oavsett vad det är man tycker om och njuter av tillsammans så är det väl investerad tid som kommer att föra en närmare varandra. 

Har man skilda intressen så kan man överraska sin partner med en aktivitet som man vet att hen älskar men som man kanske inte uppskattar lika mycket själv. Att dela en upplevelse med sin partner som man dessutom gör för att glädja den andra är en fin kärleksförklaring. Det kanske också visar sig att man själv får upp ögonen för det som partner gillar och vips har man hittat ytterligare ett gemensamt intresse. 

Lära sig vad som inte funkar

I alla relationer så kommer det någon gång att uppstå meningsskiljaktigheter och till och med hetsigt gräl. För att undvika många av dem är det bra om man tillsammans kan prata om vad det är som leder till dessa gräl. 

Är det alltid tjafs när man exempelvis går på Ikea så är det kanske en aktivitet man kan låta bli att göra tillsammans. Eller blir det ofta gräl när man ska handla kläder till barnen så kanske man kan dela på sig just då. Bara för att man lever tillsammans betyder inte det att man behöver göra ALLT tillsammans. 

Från

Sinful