Detta är ett annonssamarbete

Linköping - en levande stadskärna

7 juni 2022 11:27

Det här inlägget är sponsrat.

Linköping är Sveriges femte största stad med över 160 000 invånare. Staden är full av kontraster. Den här staden kallas även för Sveriges flyghuvudstad då landets enda flygplanstillverkning och en tredjedel av stadens näringsliv arbetar eller forskar på något sätt kring flyg. Här är du även både natur och kultur. Att åka båt, vandra eller cykla längs Göta kanal och Kinda kanal är en upplevelse som inte kan glömmas bort. 

Mitt i centrala Linköping har vi Domkyrkan som är en av Sveriges mest bevarade medeltida katedral. Staden ligger vackert  mitt på den bördiga Östgötaslätten som ger råvaror av hög kvalitet. Linköping erbjuder dessutom ett brett utbud av centralt belägna restauranger och caféer.

Staden är stor nog att erbjuda  det mesta, liten nog att vara nära till allt. Linköping är en liten storstad som verkligen är väl värd ett besök. Det har något för både dig som är ute efter det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler. 

Linköping är en av de större universitetsstäderna i Sverige. Universitetet grundades 1975  och i dagsläget studerar runt 32.000 studenter vid deras tre campus. Staden har en utpräglad studentkultur i stil med Uppsala och Lunds universitet och det finns ett flertal studentkårer, nationer och föreningar där studenterna kan engagera sig. 

Hyresbostadsmarknaden

Det är fullt förståeligt att så många väljer att flytta till Linköping då det är en härlig och hemtrevlig stad. Innan flytten är det bra att läsa på lite så att man har koll på de olika stadsdelarna och hur bostadsmarknaden i Linköping ser ut. Hyresbostadsmarknaden kan vara ett mycket bra alternativ för den som inte vill köpa en bostad. Lägenheter i Linköping kan man få tillgång till via exempelvis bostadskön.

Bostadskön är ett tryggt sätt att söka efter lediga hyresrätter i Linköping eftersom du har din fasta plats i kön. Man får inte glömma att det kan ta upp till flera år innan du ens blir tilldelad en bostad. För att få en hyresrätt kan man alltså behöva stå i kö i längre perioder, speciellt om man vill bo i själva innerstaden. Om man kan tänka sig att bo lite utanför staden kan det gå fortare och har man tur kan man få en bostad rätt snabbt.

Om det är så att man är i behov omgående av en bostad måste man ofta ta till andra sökmetoder för att hitta något som passar inom den tidsram som gäller. Du  måste helt enkelt vara beredd på att vara öppen för andra förslag och lösningar. En förslag är att hyra något i andra hand medan man står i kö till en hyresrätt, eller att leta efter möjliga alternativ där du delar boende med andra eller bor inneboende hos någon.

Genom att ta del av det utbud som finns kan du söka dig fram bland tillgängliga hyresrätter i Linköping, där du också kan välja att anmäla dig till Bostadshubs BostadsAgent och fylla i de preferenser som du söker efter i en bostad. Tjänsten är gratis och tillgänglig för alla att använda, oavsett om man söker efter hyresrätter i Linköping eller någon annan stad.

Några vanliga frågor och svar

  • Hur mycket kostar en hyresrätt i Linköping?

Månadshyran för en hyresbostad i Linköping ligger mellan 2 400 kr och 34 960 kr. Den genomsnittliga hyran per m2 är 130 kr.

  • Hur många hyresbostäder finns det i Linköping?

På https://bostadshub.se finns det 709 lediga hyresbostäder i Linköping. Du kan också söka i hela katalogen med totalt 19 571 hyresbostäder i hela Sverige.

  • Kan jag hyra ut min bostad i Linköping?

På bostadshub.se kan du hyra ut din bostad 100% gratis. Klicka in dig på hemsidan och skapa din annons med det samma.

  • Hur kan snabbast möjligt hitta en bostad i Linköping?

Rekommendationen är att du påbörjar din bostadsjakt så snart som möjligt då flera olika områden i Sverige har hög efterfrågan på hyresbostäder. Använd en gratis bostadagent och få mail direkt när det kommer nya bostäder i Linköping. 

Från

bostadslistan.se/