Borensberg värvar Walan till femman

Det händer saker i lagen i den heta derbyfemman i herrfotbollen 2020. Degraderade Borensbergs IF hämtar Arvid Walan från Borens IK.

Arvid Walan lämnar Boren och går till Borensberg vars mål är att ta sig tillbaka till fyran direkt. Femman blir en spännande serie lokalt 2020.

Arvid Walan lämnar Boren och går till Borensberg vars mål är att ta sig tillbaka till fyran direkt. Femman blir en spännande serie lokalt 2020.

Foto: PRIVAT

Fotboll2019-12-03 15:15

– Han har visat på träning att han blir en stor förstärkning. Han spelar med oss i flera futsalcuper också, säger Borensbergs sportansvarige Christoffer Knutsson.

Bif åkte ur fyran i år och sedan dess har Tobias Ledström kommit in som ny tränare i stället för Ibrahim Beganovic som lämnade med några matcher kvar. Även Jonathan Beganovic, målfarlige anfallaren, har lämnat Bif.

Arvid Walan var en tongivande spelare för Boren som gick upp i trean, men Borensbergsbon Walan har varken tid eller motivation till division 3-spel och väljer därför Borensberg i femman. Han har spelat i tvåan tidigare i Linköping.

– Spelskicklig och fin vänsterfot. Han kommer att bli viktig för vårt unga lag. Duktig spelare och ledare både på och utanför planen, säger Christoffer Knutsson som hoppas att Bif, som flyttar upp ett gäng 16-åringar, ska förstärka med några spelare till inför 2020.

I femman är BK Zeros nykomling och har tappat Joel Samuelsson till jobb i Göteborg, men fått hem Pontus Larsson från Fågelsta. Zeros fortsätter tränas av Richard Adolfsson och Emil Cleve.

LSW fortsätter att ledas av Fredrik Blomberg som tränare och Kenneth Håkansson som lagledare.

Österstad blev bästa lokala lag i serien i år och där stannar Pontus Ivarsson, nye tränaren. Antingen blir han tränare även 2020 eller spelande ordförande.

Österstad riskerar att förlora målfarlige Charlie Jareblad som testat med både Rimforsa och Boren.

Kristberg ska tränas av Mika Niemi, närmast från Fågelsta.

Karta: Hällaskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!