Det var fri entré och fikat var också gratis. Man hade bullat upp med kaffe, prinsesstårtor och äppelhalvor. På väg in till konsertlokalen stod sponsorer och berättade om sina verksamheter. Det var två sittningar och 130 personer var anmälda till varje sittning enligt initiativtagaren Georgis Touma vars turnerande gala besökte Motala för tredje året.

Seniorgalan i sig arrangerades första gången 2014 och Touma berättar att bakgrunden till den var frågor som han en gång i tiden ställde till sig själv:

– "Vem är det som skyddar mig och vem är det som har skapat det här fina samhället till mig?" "Vem är det som förtjänar ett tack för allt jag har?"

Artikelbild

| Sångerskan Åsa Sjöberg var en av de medverkande på Seniorgalan i Gamla Folkets Hus.

Under en annan period i hans liv dök ytterligare två frågeställningar upp, nämligen "Kommer någon att tacka mig när jag blir äldre?" och "Har jag tackat någon äldre person?"

– Och svaret var nej, jag har inte gjort det.

Han valde alltså att starta en gala för seniorer och han hyllar dem stort:

– Allt det vi har, har vi tack vare de äldre.

Artikelbild

| Lokalen var välfylld. Totalt var 260 personer anmälda till de två sittningarna.

Underhållningen leddes av tv-profilen Ragnar Dahlberg och bjöd på framträdanden av sångarna Åsa Sjöberg och Towe Widerberg samt musikern Roland Engdahl. Den för Seniorgalorna specialskrivna sången "Tack för att ni finns" framfördes och det blev bland annat också ett Lill-Babs-medley och "Volare" på trombon och sång.

Dessutom talade Maths Andersson (L),kommunalråd och ordförande i socialnämnden, och sponsorsrepresentanter intervjuades av Ragnar Dahlberg.