Nick Cave ger låttext till fan med skrivkramp

12 juni 2019 22:36

När ett fan bad artisten Nick Cave om hjälp med att häva sin skrivkramp fick han kanske mer än han räknade med. Det var på Nick Caves blogg som Dave, som presenterade sig som en amerikan från Baltimore, frågade om han inte kunde få lite "överbliven låttext" för att komma över sin "allvarliga blockering" av kreativiteten.

"Absolut", svarade Nick Cave och postade låttexten till sin hittills outgivna "Incinerator man". Dave fick även några råd av artisten, som anser att enbart hans låttext inte kommer att hjälpa honom.

"Mitt råd till dig är att du ändrar ditt grundläggande förhållande till låtskriveri. Du är inte den 'stora skaparen' av dina låtar, du är bara deras tjänare. De finns inom dig, oförmögna att komma ut, eller snarare utanför dig, oförmögna att ta sig in", skriver Cave på The Red Hand Files , webbsidan han använder för att kommunicera med sina fans.

"Kasta bort min låt, den är inte vidare bra ändå. Sätt dig ned, förbered dig och skriv din egen jävla sång", skriver Cave som avslutning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT