Stafetten startade 2006 och den kommande stafettutställningen som invigs den 15 september är den 34:e i ordningen. Tanken är att varje utställande konstnär själv väljer nästföljande utställare. Manliga konstnärer ska då välja en kvinnlig konstnär och vice versa.

Nu är det alltså Rasmus Sköld som får visa sin konst inom ramen för stafettutställningen, och han kommer göra det på ett speciellt sätt. Skölds utställning heter "Ett mycket viktigt möte".

– Det kommer att bli en installation kan man säga. Det blir ett sceneri som kommer att visas upp där och det är en blandning av skulptur, måleri och teckning.

Sköld säger att han kände att han ville visa någon slags helhet, en scen som man går in i.

– Jag kände mig sugen på att göra något där man som besökare och betraktare går in i verket rent fysiskt.

Han säger att han har rört sig mer och mer mot denna typ av konst.

– Nu har jag fokuserat på en helhet med olika delar som man kommer att kunna uppleva och tolka på olika sätt.

Rasmus Sköld är mycket glad över att få vara med i Stafetten.

– Det är jätteroligt! Det är ju en fantastisk bra idé med stafettutställningen, att det är konstnärerna som väljer sin efterträdare. Det gör att man kan visa upp vad man själv är nyfiken på att se och det gör ju också att det blir ganska stor variation.

När det gäller hans övriga framtidsplaner säger Sköld att han håller på med olika projekt.

– Jag jobbar på med olika konstprojekt och även med musik. Jag jobbar även med gestaltningsuppdrag så jag håller på och skissar på en gestaltning för en förskola som byggs utanför Linköping.