"Jag var utsatt för en stalker"

Susanne Boll förföljdes av en stalker i ett decennium. Motalaförfattaren skriver om den traumatiska tiden i nya boken ”Eldsystrar”.

30 mars 2018 16:00

Boken släpptes officiellt i måndags.

– "Eldsystrar" är min fjärde bok. Tidigare har jag ju skrivit relationsromaner. Den här gången var jag sugen på att skriva en spänningsroman i stället, säger Susanne Boll.

Vad handlar boken om?

– Berättelsen handlar om karaktären Vera Lilja. Största traumat i hennes liv utspelade sig när hon var 14 år gammal. Hon tror sig nämligen ha orsakat en brandolycka – som hennes föräldrar dött i.

– Några år senare flyttade hon till Stockholm. Hon ville bli psykolog för att försöka sona sin skuld. Där är vi nu. I nutid får hon dessutom motta flera hot. Någon vill göra henne illa.

Som jag förstår har du genomlevt flera av grejerna som du skriver om.

– Jag var utsatt för en stalker under många år. Då kände jag mycket rädsla, även om situationen var på ett lite annat sätt. Den här personen ville ju ha mig. Vera utsätts ju i stället för direkta hot, säger Susanne Boll.

Hur lång tid tog boken att skriva?

– Den tog väldigt lång tid att färdigställa. Processen har varit ganska krånglig, emellanåt. Jag har hela tiden haft grundhistorien att utgå ifrån – men vid ett tillfälle var jag faktiskt tvungen att skriva om stora delar av berättelsen.

– Boken har tagit flera år att skriva klart, men jag är väldigt nöjd över slutresultatet.

Motalaförfattaren kommer snart att besöka hemstaden för att signera sin nya bok:

– Stora delar av boken utspelar sig ju i Motala – så det ska bli jätteroligt att komma hem och träffa folk som man känner igen, säger Susanne Boll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman

Ämnen du kan följa