Några av medlemmar har spelat i Vadstena tidigare, men då i andra konstellationer. Det visar sig också att Anders Glenmark på sätt och vis har rötter på orten.

– Min moster är faktiskt född där så jag minns Vadstena även från barndomen, ett klassiskt ställe. Det ska bli fantastiskt kul att komma tillbaka säger han.

GES är synonymt med sommaren 1994, VM-låten "När vi gräver guld i USA" och fotbollslandslaget med Brolin & Co som stort nog ändå lyckades komma hem med brons.

Nu är det snart fotbolls-VM igen och GES är redo att göra 23 spelningar i sommar ...

– Det är en ren slump. Det är händelser förra sommaren som gör att vi är tillbaka. Vi skulle då göra tre spelningar i Borgholm. Det blev sex, men vi tyckte ändå att det tog slut alldeles för fort. Då bestämde vi oss för en hel sommarturné till i år, säger Niklas Strömstedt.

– Men vi har försökt anpassa turnén så att vi inte missar några Sverigematcher, inflikar Anders Glenmark.

Annars har GES legat nere sedan 2003. Comebacken innebär en drygt två timmar lång show. Tyngdpunkten ligger på de GES-låtar som hamnade på album efter "När vi gräver guld"-succén. Men publiken ska även få höra medlemmarnas solohits genom åren.

Anders Glenmark, Orup Eriksson och Niklas Strömstedt backas upp av ytterligare åtta musiker.

­– Ett bra band, även med flera bra sångare, säger Strömstedt.

Turnén besöker 18 platser och innebär nu med flera inlagda extraspelningar totalt 23 konserter. Vadstena blir det andra stoppet efter premiären i Dalhalla i Rättvik 11 juli.