Konst En inspelning som hittats i det nationella ljudarkivet i Mexiko är inte gjord av Frida Kahlo, säger vänner och släktingar som träffat konstnären. Förra veckan rapporterade internationella medier om en påträffad ljudupptagning av en kvinna som läser upp en beskrivning av konstnären Diego Rivera, Frida Kahlos man.

"Så vitt vi i Kahlofamiljen vet så finns det inga inspelningar av Fridas röst", skriver släktingar till konstnären nu i ett uttalande.

Flera av Frida Kahlos vänner säger sig inte heller känna igen rösten på inspelningen. Däremot har en mexikansk skådespelare, Amparo Garrido, trätt fram efter att ljudupptagningen offentliggjordes.

Det känns som att det är jag. Jag spelade in flera olika saker för radiostationen El Bachiller. Jag är nästan helt säker på att jag spelade in detta, säger Garrido enligt The Guardian.

Inspelningen är troligen gjord 1954, det sista året som Frida Kahlo var i livet. Under det året låg Kahlo dessutom på sjukhus och gjorde troligen inga framträdanden i radio.