Bonde-Pelle: "Allt kan hända på en gruppdejt"

Bönderna har skickat hem sina första brevskrivare – och bjudit resten på gruppdejt.

Men svartsjukan härjar i gruppen.

9 oktober 2019 21:01

Efter en intensiv speed dejting har tv-bönderna valt fyra tjejer att gå på gruppdejt med. Mjölkbonden Pelle Hansson Edh bjöd med sina brevskrivare till en dansdejt – och hintade om att det kunde gå vilt till.

Man vet aldrig, det kan bli lite dans och kanske blir det lite fysiskt och känna på dem lite grand. Sedan om jag tar initiativ till en kyss eller puss, det vet man inte, allt kan hända på en gruppdejt, sade Pelle Hansson Edh i programmet.

Getbonden Oscar Fjärrstrand valde båthäng med sina brevskrivare, och fick välja ut en tjej att åka vattenskoter med. Han bestämde sig för lastbilschauffören Cecilia Pettersson, som han hade fått upp ögonen lite extra mycket för.

"Svårt att låta bli"

Jag vet inte vad det är med Cecilia, men det är svårt att låta bli henne. Hon verkar ha en skön personlighet och hennes yrkesval, att hon är lastbilschaffis... vem som helst åker inte runt med 24 meter och härjar. Jag tycker det är jättehäftigt, sade han under programmet.

Men egentiden med Cecilia väckte också känslor bland de övriga deltagarna, som fick sitta ner i båten och invänta att paret åkt klart med vattenskotern.

Att se dem åka i väg på jetskin var lite jobbigt för att jag hade önskat att jag också satt på den och fick känna pirret i magen, sade brevskrivaren Minna Lindberg.

"Jag förstår honom"

Liknande känslor uppstod under mjölbonden Alexander Anderssons gruppdejt, när han gick iväg med Rebecca.

Självklart är det aldrig kul att se någon man är intresserad av att ge uppmärksamhet till någon annan, men jag förstår honom också, sade Madeleine Sundin.

Köttbonden Jimmy Olofsson valde att kombinera sitt friluftsintresse med matlagningsintresset, och tillsammans med dejterna lagade han lax över öppen eld. Men även här började brevskrivarna oroa sig för egentid med bonden.

Man märker nu att några sliter i Jimmy mer än andra, säger Isabelle Almberg samtidigt som kameran filmar Susanne Bostrand.

Hon säger i sin tur:

Vi vet vilka villkor vi är här på, klart att de som tar för sig och vill ska få en stund med Jimmy.

Nästa vecka är det dags för bönderna att välja bort ytterligare tjejer. Dessutom fortsätter Pelle Hansson Edhs dansdejt – som att döma av nästa veckas trailer blir ganska avklädd.

Fakta: Årets bönder

Alexander Andersson, 35 år, mjölkbonde från Dannike

Jimmy Olofsson, 37 år, köttbonde från Ankarvattnet

Oscar Fjärrstrand, 22 år, getbonde från Sala

Per Hansson Edh, 28 år, mjölkbonde från Söderhamn

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofia Sundström/TT