"Chock. Sorg. Ilska. Ursinne. Apati. Hopplöshet. Misär. Smärta. Smärta. Smärta. Jag vet inte vad den här känslan kallas. Du var min familj."

Så skriver Tim "Avicii" Berglings tidigare manager, skivbolagsägaren och låtskrivaren Arash "Ash" Pournouri, i ett långt inlägg på sitt officiella Facebookkonto dagen efter att Bergling påträffats död.

"Du var en på miljarden. Jag kan inte sluta tänka på att jag kanske kunde ha räddat dig om jag hade varit med dig. Skyddat dig", skriver Pournouri.

Artikelbild

| Zara Larsson. Arkivbild.

Pournouri och Bergling samarbetade under större delen av housestjärnans karriär. Professionellt gick de skilda vägar 2016, samma år som Avicii slutade turnera. Pournouri skriver att han är stolt över Berglings beslut att lägga karriären åt sidan för att ta hand om sig själv, och beskriver hur han själv ser på deras musikaliska samarbete:

"Vi skapade obestridbar historia tillsammans. Alltid med syftet att beröra världen. Och det gjorde vi, mer än en gång", skriver han.

Hyllas av Zara Larsson

Samtidigt fortsätter fans och kollegor att uttrycka chock och bestörtning över Berglings plötsliga död.

"Jag har gråtit, hånglat och dansat till förmodligen varenda en av hans låtar. Galet hur någon man inte känner kan vara en så stor del av ens liv", skriver Zara Larsson på Instagram.

Den brittiska sångerskan Rita Ora, som gjorde singeln "Lonely together" tillsammans med Avicii, skriver på Twitter att hon är förkrossad och Wyclef Jean, som samarbetade med Avicii 2016, skriver på Instagram:

"Tim var som en lillebror för mig".

En sorgens dag

När norska Kygo avslutade sitt set på megafestivalen Coachella på fredagskvällen gjorde han det med en hyllning till Avicii.

I dag är en väldigt sorlig dag för musiken, sade han från scenen och berättade om Tim "Avicii" Berglings död, skriver People Magazine.
Avicii var min största musikaliska inspiration och han är anledningen till att jag började göra elektronisk musik, så jag tror inte att jag skulle ha stått på den här scenen i kväll om det inte vore för honom.

Därefter avslutade han spelningen med sin favoritlåt av Avicii – singeln "Without you" från förra året.