Film Historien är inte över än för Marvels superhjältar. Nu meddelar Marvel Studioschefen Kevin Feige att senaste filmen "Avengers: Endgame" kommer att klippas om och inkludera extrascener.

Vi håller på med det. Jag vet inte om det vi har gått ut med det, men det kommer att hända nästa helg, säger han till sajten Comicbook.

Det kan vara av strategiska skäl som "Avengers"-filmen nu får ett slags nypremiär i USA, eftersom man velat krossa James Camerons biorekord för filmen "Avatar". Camerons film från 2009 spelade in 2,78 miljarder dollar, medan "Avengers: Endgame" nu ligger på 2,74 miljarder. Hur lång den omklippta versionen blir är oklart, eftersom Marvel Studios inte lämnat några närmare upplysningar.

En annan omklippt version, en piratkopia, har börjat spridas på nätet, där kvinnor och svarta skådespelare klippts bort i möjligaste mån, skriver amerikanska radiostationen NPR. Ett liknande öde drabbade även Star Wars-filmen "The last jedi" 2017, där kvinnor som påverkade handlingen klipptes bort.