Logga in
Logga ut

Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

When Moz meets Chrissie

Han släpper sällan covers, men nu har Morrissey gjort en skön version av Pretenders-klassikern "Back on the chain again". Gitarrsoundet ger onekligen lite Smiths-vibbar.
Kanske vill Morrisey bjuda tillbaks, för Pretenders har ju faktiskt gjort en fin version av hans "Everyday is like sunday" en gång i tiden.

Fabulösa George

Lite nostalgi med George Harrison. Videon kom i januari 1988.

Partyblues

Här är lite skönt bluessväng med några välkända snubbar.

Nån som minns?

Olivia Newton John blev hur stor som helst med "Grease" 1978. Dock har nog "filmen Xanadu", som kom två år senare, fallit i glömska hos de flesta. Det var, som jag minns, en ganska bedrövlig film.

Dock ramlade jag på titelspåret under en "Spotifyresa" häromkvällen. Går inte att ta miste på Jeff Lynne och hans ELO backar upp sångerskan här.

Mördarlåt

Ännu en klassiker - här i en grym upptagning.

Groove med Mark

Dire Straits första plattor hamnar fortfarande på vinylspelaren med jämna mellanrum. Här är en av mina personliga favoritlåtar med bandet, ett klipp från klassiska Rockpalast, som sändes i svensk tv. Mark Knopfler i högform, vilket groove!

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar