Logga in
Logga ut

Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Bowie on fire

Det är dags att ägna bloggen åt David Bowie. Jag tänkte plocka några av de många samarbeten han gjorde på scenen, ofta starka framträdanden. som detta från 2005, när han tillsammans med Arcade Fire körde sin klassiker "Five years" från "Ziggy Stardust"-plattan. Stark version!

 

Lång jul?

Det släpps som vanligt massor med julmusik även i år. Och till min glädje dök Torsson upp med en ny jullåt häromveckan, i klassisk Torsson-stil.
Deras "Rolf Ren" från 80-talet är sedan tidigare en av mina svenska favoritsånger i genren.Pete Shelley

I dag kom nyheten att Pete Shelley är död. Sorgligt. Buzzcocks, där han var frontfiguren, var ett av de band som förnyade punken i slutet av 70-talet och blev förgrundsfigurer i den efterföljande new wave-vågen.
Det här är min favoritlåt med bandet.

  

90-talsklassiker

Han fick en Grammis för bästa album 1999 med "Quel bordel", Christian Falk. Den stora hiten var den här låten, "Make it right", som sannolikt hade blivit en lika stor framgång om den hade släppts i dag. Ett tidlöst groove. 
Sorgligt nog gick Christian Falk bort 2014.

 

Birthday!

I dag är det 50 år sedan "The White Album" släpptes.

Skiver mer om det HÄR

 

When Moz meets Chrissie

Han släpper sällan covers, men nu har Morrissey gjort en skön version av Pretenders-klassikern "Back on the chain again". Gitarrsoundet ger onekligen lite Smiths-vibbar.
Kanske vill Morrisey bjuda tillbaks, för Pretenders har ju faktiskt gjort en fin version av hans "Everyday is like sunday" en gång i tiden.

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar