StjÀrnans tydliga besked efter LFC-kaoset

LFC-spelarna med Nilla Fischer i spetsen stÀller sig bakom kritiserade trÀnaren Olof UnogÄrd. "Han har vÄrt fulla stöd", sÀger lagkaptenen.

 "Klart att det som hÀnt och skrivits varit ett samtalsÀmne i omklÀdningsrummet. Nu har det stÄtt i tidningarna och dÄ fÄr vi hantera det pÄ bÀsta möjliga sÀtt frÄn och med nu", sÀger Nilla Fischer.

"Klart att det som hÀnt och skrivits varit ett samtalsÀmne i omklÀdningsrummet. Nu har det stÄtt i tidningarna och dÄ fÄr vi hantera det pÄ bÀsta möjliga sÀtt frÄn och med nu", sÀger Nilla Fischer.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-11-07 21:03

Det har knappast undgĂ„tt nĂ„gon att det blĂ„ser kring Linköpings FC i allmĂ€nhet och Olof UnogĂ„rd i synnerhet. Vi har tidigare berĂ€ttat att det funnits ett visst missnöje – och kritiken accelererade nĂ€r Anna Oscarsson i en intervju med Aftonbladet menade att hon kĂ€nt sig nedtryckt av trĂ€naren.

Samtidigt har ordföranden Paul Lindvall öppnat för förÀndringar och delvis nya roller i ledarstaben.

– Olof kommer fortsatt att ha en ledande roll kring laget, sĂ„ sparken har han absolut inte fĂ„tt, sa LFC-basen till Sporten hĂ€romdagen.

Nu vÀljer mittbacksstjÀrnan Nilla Fischer, som i somras vÀrvades tillbaka till Linköping efter mÄnga Är i tyska Wolfsburg, att öppet ge Olof UnogÄrd sitt stöd.

Efter avklarad torsdagstrÀning pÄ Linköping arena sÀger hon till Sporten:

– För det första kĂ€nns det trist och onödigt att sĂ„dana hĂ€r saker ska hamna i media. Det hade varit mycket bĂ€ttre om vi löst det internt. Men jag stĂ„r till hundra procent bakom bĂ„de Olof och William (Strömberg, assisterande trĂ€naren) och ser fram emot nĂ€sta sĂ€song tillsammans med dem.

Enligt Sportens uppgifter ringdes inför veckans styrelsemöte runt till samtliga spelare och inte alla, men en mycket stor övervÀgande majoritet, gav dÄ Olof UnogÄrd sitt stöd. Nilla Fischer vill inte gÄ in pÄ nÄgra detaljer, men sÀger:

– Vi vet definitivt var laget stĂ„r. Sen tycker jag inte att det behöver spridas ut hur vi kommunicerar. Men vi stöttar honom.

Vad har ni sagt till styrelsen?

– Det enda vi framfört Ă€r att Olof, och för den delen Ă€ven Wille, har vĂ„rt fulla stöd och att vi ser fram emot nĂ€sta sĂ€song.

Hur reagerade nÀr du lÀste kritiken frÄn Anna Oscarsson?

– Det Ă€r naturligtvis jĂ€ttetrĂ„kigt om hon kĂ€nt sĂ„. Men faktum Ă€r ocksĂ„ att hon inte fick förlĂ€ngt av klubben. Det Ă€r en bit som har glömts bort, kan jag tycka.

Hur tycker du att ledarskapet har fungerat i höst?

– Bra. Sen Ă€r det en annan sak att vi absolut inte Ă€r nöjda med vĂ„r prestation och en femteplats. Det Ă€r lĂ€tt att lĂ€gga skulden pĂ„ den som har huvudansvaret, men jag tycker att vi allihop behöver titta oss i spegeln och se vad vi bidragit med. Det ansvaret ligger bĂ„de pĂ„ ledare och spelare. Det Ă€r vi som klubb som behöver göra det bĂ€ttre.

Paul Lindvall har öppnat för att det kan bli förÀndringar kring laget. Tycker du att det behövs?

– Nej, personligen ser jag inte det behovet. Det fĂ„r stĂ„ för honom i sĂ„ fall. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!