Insändare Alliansen lägger ner viktiga verksamheter. Fel, säger Vänsterpartiet. Vänsterpartiet vill behålla viktiga verksamheter i kommunen.

Träningscentrer för seniorer. Så viktigt! Så många argument för att de ska finnas kvar. Sociala, fysiska och inte minst ekonomiska. Hyvlingar där Alliansen inte tar mänskliga hänsyn blir kortsiktiga.

Att det blir samma sak om ett vinstdrivande företag tar över är inte sant. De har inte kompetent personal, det blir förmodligen dyrare, vilket drabbar de som har tuffast ekonomi.

SD ångrar sig säger de nu. Ja, de behöver inte rösta på Alliansen i alla frågor. Eller hur?

Hallen. Ungdomsverksamhet med många olika aktiviteter. Ska ungdomarna driva runt på stan istället? Mycket sämre naturligtvis.

Och vad händer med byggnaden ägd av Platen? Finns andra planer här? Om det finns, var är öppenheten som Alliansen talar sig varm för?

Vänsterpartiet värnar människor, äldre och yngre. Att, som Alliansen, säga att detta inte är grunduppdrag är fel.

Och återigen. Vad kostar SD:s insynsplatser i nämndernas arbetsutskott? Vad kostar detta samarbete i arvoden och förlorad arbetsförtjänst per år?

Vänsterpartiet har ställt frågan två gånger i kommunfullmäktige. Inget svar från Alliansen. Där fick vi veta vad öppenheten är värd.

Kerstin Lundberg

Solveig Hansen

Vänsterpartiet i Motala