Klar IFK-förlust borta mot mästarna

IFK Motala förlorade mot mästarlaget Villa-Lidköping på söndagen. SM-kvartsfinalreprisen från i våras blev resultatmässig repris.

Lidköpings kommun 15 september 2019 18:38

På sin väg mot SM-guld vann Villa förra säsongen med 3-0 i matcher i kvartsfinalserien mot uppstickarlaget IFK Motala. En duell som kallades världens bästa lag mot världens bästa grupp efter Motalas framgångsrika samarbete med gruppdynamikutbildaren Per Gullbrand.

På söndagen möttes lagen igen, som uppladdning inför en ny säsong där båda lagen har fina insatser från fjolåret att svara upp mot.

Det blev en siffermässigt ganska odramatisk match där Villa vann inför sin hemmapublik med klara 7-1 (3-0).

IFK Motalas reducering kom vid ställningen 6-0 i 82:a minuten, på straff genom nyförvärvet Viktor Hulthammar. Kanske blir han lagets straffskytt efter IFK:s många straffmissar förra säsongen.

I övrigt sköt landslagsskytten Joakim Andersson tre mål för Villa, och Johan Löfstedt, Johan Esplund, Albin Thomsen och junioren Alexander Härndahl gjorde var sitt mål.

Backen Elias Gillgren, finske landslagsspelaren i IFK som är fostrad i Villa, tycker att samtliga i Motalas lag gjorde en bra match.

– Det var som förväntat, vi visste ju att det skulle gå fort. Vi försökte ha så mycket tålamod som möjligt i allt vi gjorde. Vi försökte att inte göra misstag och jag tycker att insatsen är helt okej, säger Gillgren.

Det som saknades var orken i åkningen i vissa lägen.

–  Vi har ju inte den när vi inte kört så mycket på stor plan. Men det kommer, det finns ändå mycket som vi kan ta med oss, tycker Elias Gillgren.

IFK Motala spelar vidare på fredag, borta mot Vetlanda inomhus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Bandy

Seppänen: "Kan spela på många positioner"

Bandy

Bandytält diskuteras på Stångebro i Linköping

Bandy

IFK förstärker med nyförvärv från öst

Bandy

Klyushanov lämnar IFK Motala för Tjust

Bandy

IFK Motala klart för Svenska cupen

Visa fler
Läs mer
Bandy

Nu åker 70 kilometer stålrör ut

Bandy

Seppänen: "Kan spela på många positioner"

Bandy

Bandytält diskuteras på Stångebro i Linköping

Bandy

IFK förstärker med nyförvärv från öst

Bandy

Klyushanov lämnar IFK Motala för Tjust

Visa fler