Sjöholm inför premiär: "Skilda världar"

Fysiskt är IFK Motala redo för onsdagens elitseriepremiär borta mot Vetlanda. Men spelmässigt är svårt att säga, laget vet inte själv.

Motala kommun 4 november 2019 18:45

– Får man inte träna på sitt rätta underlag går det ju inte att veta. Fysiskt är läget bra, men med tajmingen vet vi inte, om vi kan få allt att stämma i spelet, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Motalalaget har inte varit på stor is sedan genrepet mot Vänersborg borta, 3-3, 25 oktober. Därefter har det tränats två pass på rink förra veckan och två barmarkspass i allhelgonahelgen. IFK hade en tid i Nässjö, men A-laget valde att inte åka.

– Vi kommer att resa så mycket ändå, det hade kostat mer mentalt än det gett, säger Mattias Sjöholm.

Nu har IFK fått gå på stor bana hemma måndag och tisdag, sedan Motala kommun gjort de sista finslipningarna. Nu är det bandyis i stan.

– Hela föreningen ska gå på vad jag förstår, och det är spelbart. Så här kommer det att vara de närmaste åren, vi får problem under förberedelseperioden, men när isen är där fungerar det, säger kommunens anläggningschef Thomas Martinsson.

Inget snack alls om hall nu?

– Nej, inget alls, säger Martinsson och hänvisar till utredningen om Varamon.

IFK Motala har i höst tränat totalt fem pass på stor bana på andra platser. Plus matcher.

Mattias Sjöholm undrar om utomhusanläggningen kommer att hålla då det från och till under fem månader inte funnits varmvatten i omklädningsrummet. IFK-laget har fått duscha kallt.

– Det är lite skilda världar mot hur andra har det. Men det är bara att acceptera läget och köra på så länge vi orkar, säger Mattias Sjöholm.

Thomas Martinsson känner till problemen med varmvattenberedaren, men säger att det har jobbats med det och ska vara på väg att åtgärdas.

– Det där händer i alla anläggningar, har hänt i simhallen också, säger Martinsson.

IFK Motalas inledning på elitserien den här veckan, efter att Frillesåsmatchen i fredags var inställd, är Vetlanda borta på onsdag och Sandviken hemma på lördag. November blir tuff med en period med fyra matcher på åtta dagar: 16/11 Edsbyn hemma, 18/11 Frillesås hemma, 20/11 Villa borta och 22/11 Hammarby hemma.

Elias Lövstedt och Eric Lisell har spelat allsvensk premiär med Nässjö respektive Katrineholm i veckan. Kvar i Motala har IFK då fullt lag plus två spelare på sidan. Viktor Spångberg och Anton Spångberg är fortsatt inte nära comeback efter sina huvudskador.

Jämfört med genrepet mot Vänersborg lär lagkaptenen Erik Litzén komma tillbaka i laget till Vetlanda. Han hade tenta när det var genrep.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Krönika

Nya IFK-idéer att hoppas på för hall

Bandy

Motalakvartett på sommarbandy i Lidköping

Bandy

Sjöholm om Bollnäs nygamle målskytt

Bandy

IFK-backen: "Då var jag hatad av alla"

Bandy

Höckert: "Vi har nya idéer att presentera"

Visa fler
Läs mer!
Motala

Bil körde in i blomsterhandel - "Var riktigt pådrag"

Motala

Misstänkt kvinna häktades för knivskärning i Motala

Speedway

Jonas: "Det kan vara bra för speedwayen"

Krönika

Det är bra gjort av Piraterna att köra

Motala

Brunell och Bodström skildrar Motala i nya boken

Visa fler