IFK jobbar för sin kortsiktiga lösning

Trots att kommunen blickar mot Varamon så hoppas IFK Motalas bandyklubb få igenom ett eget hallförslag på befintlig plats.

Motala kommun 2 oktober 2019 20:00

– Vi ska presentera våra slutliga tankar inom kort. Det blir en obetydlig merkostnad för kommunen, menar IFK Motalas bandyordförande Bo Ribers.

Sporten har tidigare berättat om IFK:s egna planer på en tillfällig taklösning på isstadion. Den har dock tidigare avvisats av kommunledningen med kommunalrådet Kåre Friberg (M) i spetsen.

Friberg berättade redan då om den utredning om visionen för ett idrottscentrum i Varamon som han ville fokusera på och som skulle vara klar till årsskiftet. Sporten berättade nu i veckan om att kommunstyrelsen tagit beslut om den miljon som utredningen ska kosta.

IFK Motala ger sig dock inte och säger sig nu ha på gång ett ännu billigare förslag till kommunen. Som kommunen inte ska kunna tacka nej till.

– Vi kan ordna finansieringen själva om vi kan skriva ett hyresavtal med kommunen, säger Bo Ribers som i övrigt inte vill berätta om förslaget som ska läggas fram. Mer än att det handlar om en ballonghall som vi berättat om tidigare.

– Målsättningen är att en överbyggnad kan vara klar till 2020 eller senast 2021. Men vi vet ju att det finns en byråkrati att ta sig igenom, säger Bo Ribers.

Som det ser ut nu i höst blir det is till elitseriepremiären hemma 1 november och isbädden tros kunna hålla fem-sex år till. Men att spela ute och spela i elitserien, menar IFK Motala, är inte möjligt så länge.

– Vi kan inte vänta på en hall i fem år och vara kvar i elitserien, säger IFK-ordföranden.

Samtidigt har IFK fått till sig att en bandyhall finns med i utredningsarbetet om centrumet i Varamon. Även om det är ett vagt utgångsläge för utredningen.

Vad är din kommentar till utredningen som nu ska göras om idrottsanläggningar i Varamon?

– Det vore fantastiskt om centret kom till stånd. Men det tar tid att genomföra och vi vet inte om det blir verklighet. Vi har inte tid att vänta och se och det är därför vi tycker att en kortsiktig lösning borde vara attraktiv.

Hur känner du i magen när du läser och hör om kommunens nya utredning?

– Det känns varken bra eller dåligt i magen, jag känner inget. Det är helt okej om man gör det, men vi vet ju inte om det är genomförbart. Det får inte försena en kortsiktig lösning, säger Bo Ribers.

IFK-ordföranden kan inte dölja att han är till viss del skeptisk till visionen om Varamon. Även om den är möjlig.

– Man måste ju räkna på vad det kostar och när man vet det så kanske man tvekar. Man måste veta kostnaderna, säger IFK-ordföranden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Bandy

IFK förstärker med nyförvärv från öst

Bandy

Klyushanov lämnar IFK Motala för Tjust

Bandy

IFK Motala klart för Svenska cupen

Bandy

IFK skapar lag ihop med Katrineholm

Bandy

Elebring nobbar IFK och väljer Unik

Visa fler
Läs mer
Bandy

IFK förstärker med nyförvärv från öst

Bandy

Klyushanov lämnar IFK Motala för Tjust

Bandy

IFK Motala klart för Svenska cupen

Bandy

IFK skapar lag ihop med Katrineholm

Bandy

Elebring nobbar IFK och väljer Unik

Visa fler