Pigga nya lag som lyfter bandyn

Det är läckra nykomlingslag i elitserien. Både Åby Tjureda och AIK gjorde det bra i World cup. AIK ska bli bäst i Stockholm.

Sandvikens kommun 13 oktober 2019 08:00

Många höjde på ögonbrynen när AIK tog sig vidare till kvartsfinal i Sandviken. Bland annat efter att ha slagit Hammarby med 6–0. Då var Bajen utslaget, men resultatet var ändå lite av en chock i bandy-Sverige.

Men faktum är att AIK tänker ta över Stockholmstronen i Sveriges kultursport på vintern.

26-årige tidigare Motalaspelaren Daniel Axi Strandqvist, som kommer från Hammarby i tonåren, gör sin tredje säsong i AIK och är med upp i elitserien. Han tror absolut att AIK kan bli stans bästa lag i vinter också.

– Det ger lite eko när vi vann här. Vi hoppas på en bra säsong. Vi har många bra spelare, nu gäller det bara att vi får ihop gruppen också, säger Daniel Axi Strandqvist.

AIK jobbar hårt på att få med hela Solnaklubbens supporterkultur att stötta bandyresan. Det ska bli en publikökning, hoppas man, på Bergshamra IP. Derbyt mot Hammarby i serien ska spelas på centrala Östermalms IP 7 december.

AIK, som åkte ut i kvarten i World cup, har toppmålvakten Andreas Bergwall som spelande tränare och har knutit till sig fyra ryska spelare, med Ryasantsev i spetsen, svenske legendaren Patrik Nilsson och finska spelare som Moisala och Lamppinen.

Det Åby Tjureda tar med sig upp är en ny hall som står klar till seriestart. Det blir ett stort lyft för glesbygdsklubben utanför Växjö.

– Det är det bästa som hänt att vi fått tävla här i World cup. Vi ska vara förberedda som alla andra. Vi ska utveckla vårt spel och ta fajten, säger Åby Tjuredas tränare Sergej Infalin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Bandy

Sjöholm om nya bandyregler: "Helt ofattbart"

Bandy

RDK-ordföranden förklarar bandyns regeländringar

Bandy

Anton Spångberg vill tillbaka: "Klart att man längtar"

Bandy

Besvikelse i IFK när bandyhall dröjer

Bandy

Rödgröna budgeten innehåller aktivitetshall

Visa fler
Läs mer!
Bandy

Sjöholm om nya bandyregler: "Helt ofattbart"

Bandy

RDK-ordföranden förklarar bandyns regeländringar

Sport

Kan dra tillbaka regeländringen – efter kritik

Bandy

Anton Spångberg vill tillbaka: "Klart att man längtar"

Sport

Klart: Här spelas bandyfinalerna

Visa fler