IFK Motala levererade seger direkt

IFK Motala inledde på ett stabilt och vägvinnande sätt. "Det är alltid kul att vinna ", log tränaren Mathias Sjöholm efter 5–3-segern i den första träningsmatchen.

Vetlanda kommun 7 september 2019 19:00

Bandysäsongen är äntligen igång för IFK Motala. Under lördagen åkte laget till Hydro Arena, i Vetlanda, för att möta elitserienykomlingen Åby/Tjureda.

– På förhand visste vi egentligen ingenting alls om motståndet. Första matchen på så här många månader är alltid lite klurig och därför låg fokus på vårt egna spel.

Det är synd att säga att det bjöds på fantastisk bandy under den första halvleken. Däremot var försvarsspelet strålande effektivt och efter 40 minuter var det fortfarande 0–0(!) på resultattavlan.  

– Ja, det dröjde ett tag innan det smällde till. Sedan dyker alltid några halvchanser och hörnor upp ändå. Åby/Tjureda orkade kanske försvara sig bättre i början också, resonerade Sjöholm.

Säsongens första IFK Motala-mål skulle dock prickas in precis innan paus när Vitaliy Klyushanov replikerade till 1–1 någon minut efter årets första baklängesmål.

– Egentligen var det först efter paus som vi började göra det jobbigt för dem. En period i andra halvlek var riktigt bra och defensiven kändes förhållande stabil för att vara så här tidigt.

Så mycket att ta med sig?

– Det tycker jag ändå. Flera av de nya spelarna gjorde det bra och det finns absolut mycket saker att bygga vidare på om inte annat. 

När IFK fick igång målskyttet var det Philip Florén 2, Albin Rohlén och Jonas Enander som stod för målen när det avgörande rycket till 4–2, och sedermera 5–3, kom.

Nästa träningsmatch, 15 september, spelas mot Villa/Lidköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Bandy

Nu får Olle följa sitt IFK Motala från läktaren

Bandy

Sjöholm om nya bandyregler: "Helt ofattbart"

Bandy

RDK-ordföranden förklarar bandyns regeländringar

Motala

Enorma mängder skräp och effektiv städning i Varamon

Bandy

Besvikelse i IFK när bandyhall dröjer

Visa fler