Elitlaget försvinner om kommunen inte agerar snabbare

"Ishallbygget måste stå klart till säsongen 2022/2023 annars är risken att kommunen har en hall som skulle ha nyttjas av ett elitlag i bandy som splittras på grund av tröga beslut" skriver insändarskribenten.

Insändare 26 oktober 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sitter i soffan i med bingolott i handen som är köpt av ett av Motalas elitlag, IFK Motala bandy. Innan programmet börjar läser man en artikel i MVT gällande ishallsbygget som klubbats igenom på kommunstyrelsens möte för att sedan godkännas av fullmäktige 8/11. Det stora problemet är nu att byggstart 2023, det är ett år för sent för föreningen IFK. 

 

Klubbchefen Pär Beckne är djupt orolig och det skall även ni beslutsfattare vara då klubbens existens är det ni beslutar om. Kan upplysa om att Pär räknat ut att seniorlaget lägger 600 mil i buss under september och oktober för träning och matcher. Ungdomarna i föreningen får bedriva sin idrott på en hockeyrink, vilka andra föreningar måste erbjuda dessa förhållanden?

Vad är det som tar sådan tid, en hall kan byggas på kort tid. Ishallbygget måste stå klart till säsongen 2022/2023 annars är risken att kommunen har en hall som skulle ha nyttjas av ett elitlag i bandy som splittras på grund av tröga beslut. Gällande tröga beslut uttalar sig en person inom kommunhuset i en artikel i tidningen 2008 att det är rimligt att en hall står klar 2010. Ansvariga låt inte era beslut får konsekvenser av att föreningen IFK Motala bandy läggs på is i en tom hall.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa