IFK nära skräll mot ryska stjärnlaget

Slutsekundens snöpliga straffmiss sved förstås, men det var ändå en förlust som stärkte IFK Motala inför fortsättningen.

Sandvikens kommun 10 oktober 2019 11:37

– På det hela taget gjorde vi en riktigt bra match. Det som gläder mig mest är att vi vågade spela vårt eget spel även mot ett så pass starkt motstånd, sa IFK-tränaren Mattias Sjöholm efter inledningsmatchen i World cup-bandyn mot det ryska mästarlaget Neftyanik.

Neftyanik vann över IFK med 3–2 i Göransson Arena i Sandviken, men det är sannerligen inte fel att påstå att skrällen hängde i luften. IFK pressade det stjärnspäckade motståndet in på mållinjen och det stora samtalsämnet efter slutsignalen var förstås den dramatiska straffmissen – och kvitteringschansen – på övertid. 

En rysk spelare viftade med hög klubba i det egna straffområdet och i matchens absolut sista sekunder tilldömdes IFK en straff. Viktor Hulthammar skrinnade fram till straffpunkten, redo för att fixa skrällpoängen, men IFK-spelarens straff smet utanför den ena stolpen och sekunden senare var matchen slut och förlorad.

– Klart att det är surt med ett sånt slut, men så är det ju med straffar, en del går in, andra går utanför. Men visst, killarna hade varit så värda en kvittering, sa IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Hans matchplan följdes i det närmaste perfekt av IFK-spelarna. En väl samlad defensiv gjorde det meriterade motståndet frustrerat och när IFK väl gavs chansen att attackera gjorde man det med mod och smarta idéer.

– Det var väldigt mycket som var bra, men visst fuskade vi även med en del grejer och det får vi jobba vidare med, sa Sjöholm.

IFK tappade bland annat bevakningen på Neftyaniks blågula inslag, vasse Erik Pettersson, vid ett par tillfällen och då tackade forwarden för utrymmet genom att göra målen som betydde 1–0 och 2–1 för ryssarna. Det första kom för övrigt redan efter knappa tre minuters spel.

 

Ett distinkt hörnmål från Kasperi Hirvonen gav dock IFK snabb kontakt och sedan blev det alltså en, lite oväntad, kamp ända in i det absoluta slutskedet. IFK:s reducering till 3–2 var signerad Albin Rohlén som påpassligt tryckte in bollen i nät efter Jonas Enander förnämliga förarbete och bollerövring.

– Det är kollektivet som man vill lyfta efter en sån här insats, men nu är det bara att ladda om till nästa match mot Sandviken. Det blir en nyckelmatch om vi ska ta oss vidare från gruppen, sa Mattias Sjöholm.

Fredagens match mot Sandviken startar först klockan 23 och Sportens Jens Bollius är på plats och liverapporterar från bandyfesten under eftermiddagen och kvällen.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Bandy

Då kommer frågan om bandyhallen att tas upp i ks

Bandy

Ögren ska ligga steget före i IFK

Bandy

Så är IFK:s nya plan för säsongen

Bandy

Plotnikov är IFK Motalas nye back

Bandy

Sjukdomar ställer in IFK Motala-match

Visa fler