Hinderbana som ska inspirera till rörelse

Den första hinderbanan av sitt slag i hela världen. Den invigdes på fredagen ute på Råssnäs och är det första steget i utvecklingen av hela området.

Motala kommun 23 september 2019 09:00

En hinderbana av aldrig tidigare skådat slag. Ja, det var vad som invigdes ute på Råssnäs på fredagseftermiddagen. 
För en likadan bana som den 85 meter långa hinderbana som nu står redo att utmana Motalaborna finns inte i hela världen. 
–  Det är världens första hinderbana av den här typen. Vi fick frågan av leverantören om vi ville vara pilotfallet så vi fick den av dem, berättar Motala kommuns verksamhetschef för drift och underhåll Mikael Axelsson. 
Han gav två av kommunens anläggningsarbetare, Morgan Nyström och Pierre Eriksson uppgiften att bygga den. 
– De byggde den på fem veckor utan manual. Så det har gått fort, säger Axelsson efter att invigningen är klar och hinderbanan öppnats. 
Och kommunstrategen Karin Gren Lindholm njöt av att se hur barn och ungdomar gav sig i kast med den. 
–  Det är ju det bästa betyget man kan få att se dem. Vi vill ju utveckla hela det här området för att det ska ett rörelseområde inom Move Motala. Vår rörelse satsning som har som motto: Rörelse för alla hela livet. Råssnäs erbjuder ju verkligen det, säger hon.
–  Det här är ju ett led i en tidigare medborgarundersökning som gjorts. Där var det väldigt efterfrågad att utveckla våra fritidsområden, fyllde anläggningschef Thomas Martinsson på med. 
Hur var då banan? 11-årige Pelle Dufwenberg utmanade bildningsnämndens ordförande Mark Henriksson i vem som snabbast kunde ta sig igenom den. En kamp som Dufwenberg vann och efteråt var hans betyg på banan högt.
 –  Jag tyckte den var riktigt bra. Lagom svår. Jag bor rätt långt härifrån men jag kommer cykla hit och träna och utmana mina kompisar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Motala/Vadstena

Här är verksamheterna som fortsätter vara stängda

Motala

Kommunen tar fram reservplan: "Vi kan inte stå utan simhall"

Motala

Kommunen fick både ris och ros för Varamon

Motala

Efter kaoset i Varamon: Så ska nästa sommar bli bättre

Motala

Simhallen skärper badreglerna: "Kan nog bli en del tjafs"

Visa fler