Stort att se IFK:s återtagna roll

Det är inte länge sedan som världens bästa bandylag kunde skratta sig igenom möten med IFK Motala. På en skridsko. Men inte längre.

Sandvikens kommun 11 oktober 2019 22:30

På ett besök på World cup blir man lite rörd, och stolt faktiskt som Motalabo, över att IFK återigen pratas om med sådan respekt. Jag var på World cup i Sandviken för ett par år sedan, men då kändes IFK ljusår från att bara bli inbjudna.

Nu är IFK Motala med och bankar på porten till den yppersta eliten.

Åby Tjuredas tränare Sergej Infalin pratar om utveckling, smart ledning och bra policy. IFK småutvecklar sitt spel, har värvat smart i år och behållit sin stomme. Han beskriver IFK som en lagmaskin, men även att en bra fungerande förening bäddat för resultaten.

P15-landslagets förbundskapten Pär Gustafsson, Villa- och Saikprofilen, säger att IFK var fjolårets mest positiva överraskning. "Motala spelar en härlig och positiv bandy, de vågar spela sig ur och har ingen panik. Det är bra jobb av Sjöholm. De syns att de funkar bra ihop. Bandyn behöver fler lag som kommer i kapp så det inte blir samma hela tiden i toppen", säger Gustafsson. 

Ett Motala i World cup igen knyter ihop saker och ting, det knyter ihop 1990-talet med 2019. Men annars är det inte mycket som är likt mellan Ljusdals turnering utomhus och Sandvikens inomhus. Då var det folkfest, och mängder av skrönor cirkulerar från röj, men ofta var det dålig is och usel bandy som ingen minns. Nu är det bra bandy, men festen runt om är inget särskilt.

Som Henrik Hagberg säger om Ljusdalsåren som han fick vara med om som spelare: "Det är som lumparminnen, alla minns bara det roliga. Inte det jobbiga."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Bandy

Anton Spångberg vill tillbaka: "Klart att man längtar"

Bandy

Sjöholm om nya bandyregler: "Helt ofattbart"

Bandy

RDK-ordföranden förklarar bandyns regeländringar

Bandy

Besvikelse i IFK när bandyhall dröjer

Bandy

Rödgröna budgeten innehåller aktivitetshall

Visa fler
Läs mer!
Sport

Kan dra tillbaka regeländringen – efter kritik

Bandy

Anton Spångberg vill tillbaka: "Klart att man längtar"

Insändare

Framtidens idrott i Motala kommun

Sport

Klart: Här spelas bandyfinalerna

Sport

Kan dra tillbaka regeländringen – efter kritik

Visa fler