"Det har bara varit wow och blir inte sämre"

På lördag är det dags för Alla helgons dag och för 30 året i rad bjuder griftegården i Motala in till öppet hus.

Motala kommun 31 oktober 2019 18:00

I samband med Alla helgons dag har griftegården under många år bjudit in till öppet hus. I år firar arrangemanget hela 30 år.

– Det brukar vara fullt med folk överallt. Det är mycket jobb och förberedelse, så det är kul att det uppskattas, säger Daniel Kullman som är griftegårdschef.

 

Mellan klockan 9 och18 är griftegården öppen för allmänheten att komma för att tända ljus, kolla på maskiner eller delta på någon av dagens två minnesandakter i Heliga korsets kapell. Självklart med tilhörande fika.

– Förra året bjöd vi på mer än 1000 koppar kaffe. Det är kallt och ruggigt ute när man tänder ljus, så att då kunna komma hit och få en varm kopp kaffe är väldigt uppskattat, säger Daniel Kullman.

 

En som varit med under alla 30 åren är griftegårdens mekaniker Tony Bergström. Han tycker gemenskapen är något alldeles extra under öppet hus.

– Många kommer varje år, så det blir som en stor familj. Det är nästan så att folk kommer och kramar om oss och det är jättekul, säger Tony Bergström och fortsätter:

– Vi har en oas mitt i stan som gör folk helt förstummade. Det har bara varit wow och blir inte sämre.

Under de senaste åren har det rått näst intill parkeringskaos i samband med öppet hus. Därför rekommenderas närboende att om möjligt promenera till griftegården. I annat fall vara noga med att följa parkeringsansvisningar.

– Det år viktigt att utryckningsfordon kan ta sig fram, förklarar Daniel Kullman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Mayer

Ämnen du kan följa
Läs mer
Motala

Kärleksveckan ställs in - kan bli av senare

Vadstena kommun

Många besökte klassiska marknaden

Motala

De bjöd in till årlig internationell fest