Perssons besked om LHC:s backstjärna

Linköping HC räknar inte med Mattias Bäckman den här säsongen. ”Det får bli bonus i så fall”, säger general managern Niklas Persson.

Linköpings kommun 23 oktober 2019 09:15

Sena nyförvärvet Sam Lofquist är på ingång och tanken är att han ska spela i nästa vecka. Amerikanen värvas in till LHC för att ersätta Mattias Bäckman. 

Efter att ha fått nästan hela förra säsongen förstörd av en svårdefinierad i ryggen/höften/ljumsken var Bäckman tillbaka i spel under försäsongen och fanns även med i premiären mot Djurgården. Men efter det har han inte spelat alls och som Sporten berättat tidigare är han nu borta på obestämd tid.

– Jag tror absolut att det finns en chans att komma tillbaka den här säsongen. Vi kommer nog att veta säkert om ett par månader, sa lagläkaren Iannis Magounakis i slutet av september.

Niklas Persson hoppas förstås, men har inga stora förhoppningar om att backstjärnan ska spela igen i vinter och vår.

I en intervju på klubbens webbplats säger Persson om skadorna om Mattias Bäckman och nyopererade Anton Björkman:

– Jag räknar inte med dem den här säsongen. Vi försöker att göra allt vi kan för att få Bäckman spelbar, men det får bli bonus i så fall.

Långtidsskadade Dan Pettersson tränar nu för fullt med laget och om honom säger Persson:

– Det ser bättre ut än vad jag trodde att det skulle göra, det håller och går åt rätt håll. Men jag räknar inte med honom före landslagsuppehållet utan att vi ska göra ett försök i november.

Och om det utsatta läget som tabelljumbo:

– Det kommer bli en tuff säsong. Det har jag sagt hela tiden. Det här är år ett på den plan som vi stakat ut, det gäller att fortsätta att tro på den och det gör jag stenhårt fortfarande. Vi kommer att se resultat av det ganska snart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Trasig slussport stoppar trafiken i kanalen

Ishockey

LHC:s nya stjärna: "Jag har en väldigt bra känsla"

Ishockey

Junland efter uppbrottet: "Då firade jag med champagne"

Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Östergötland

Ville hämnas på samhället – bombhotade lokala tv-husen

Visa fler