Nu börjar det roliga för IFK bandyn

Första träningsmatchen för säsongen och en speciell sådan för IFK-kaptenen Erik Litzén. För där ställs han mot moderklubben Åby/Tjureda.

Motala kommun 7 september 2019 08:30

Röstresurserna när hurrandet efter en IFK-seger ska dras igång och tröjnumret, 16, kommer vara de samma. Men det kommer inte stå Ivarsson på ryggen den kommande säsongen.  
För efter att han gifte sig i somras så heter IFK Motalas lagkapten Erik Litzén. 
–  Det stämmer det, säger han med ett leende under tiden som han förbereder sig för ännu ett av försäsongens många träningspass. 
En försäsong som till vissa delar skiljt sig mot tidigare år. För att IFK nu tagit hjälp av Agne Bergvall och hans fysteam i Växjö har gjort träningen mer vetenskapligt anpassad till varje individ.  
Något som Litzén menar påverkat gruppen positivt. 
– Framför allt så tycker jag att man märker att viljan till att träna har snäppats upp. Den har absolut inte varit dålig tidigare men det har snäppats upp ytterligare ett steg.
Vad har det gett för resultat?
– Det är lite tidigt att utvärdera effekten av det än. Men det lär väl märkas ju närmare vintern vi kommer. Vi har ju kört riktigt hårt hela vägen så vi får se när vi börjar släppa på det. Men den spontana känslan är att vi har en gedigen försäsong i kroppen. Så vi kommer inte falla på vår fysiska status, säger han. 

Nu är de dock framme vid den del av försäsongen som truppen längtat efter. För på lördag åker IFK till Vetlanda för säsongens första träningsmatch.
–  Jag tycker väl att det roliga började redan förra helgen när vi var i Lidköping och fick fyra och en halv timme på stor is. Och nu match till helgen så det är mycket som är roligt nu. 
För IFK-kaptenen så är det också ett speciellt motstånd som väntar i säsongens första träningsmatch. För där väntar nämligen elitserienykomlingen Åby/Tjureda. Klubben där han fick sin fostran som bandyspelare.
– Riktigt häftigt. Det är något alldeles extra. Det är en gedigen och fantastisk förening på många sätt med fantastiska eldsjälar som lägger sin ideella tid på att Åby ska finnas, säger han. 

Det blir startskottet för en säsong där IFK efter framgångarna under förra säsongen kan få räkna med att förväntningarna på laget är större.
Känner ni någon press att lyckas lika bra nu?
 – Jag vet inte. Det är väl mer vad allmänheten har för förväntningar och jag vet inte vad de har förväntningar. Men det är klart, det blev ju kvartsfinal i fjol och det finns ju ingen anledning att sitta här och säga att man inte vill att det ska gå minst lika bra den här säsongen, säger Litzén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Bandy

IFK skapar lag ihop med Katrineholm

Bandy

Sjöholm om de hetaste övergångarna

Bandy

Elebring nobbar IFK och väljer Unik

Bandy

Så ska Motalas is bli bättre nästa säsong

Bandy

Två spelare till ska in i IFK Motala

Visa fler