IFK kan tvingas till dubbla ändringar

En IFK-back är avstängd, ytterligare en kan tvingas vila mot Kalmar.

Norrköpings kommun 18 oktober 2019 16:30

Efter två veckors landslagsuppehåll sparkar allsvenskan igång igen. Med endast tre omgångar kvar är det mycket som ska avgöras närmaste veckorna.

För IFK Norrköping gäller enbart seger i söndagens hemmamöte med Kalmar FF, om chansen till en Europaplats fortsatt ska finnas inom räckhåll.

 

Manager Jens Gustafsson brukar helst inte vilja prata om tabellpositioner, men med bara tre matcher kvar är det klara besked från den allsvenska femman.

– Tabellen talar sitt tydliga språk, vi behöver ha hjälp av andra lag och även gå rent själva men det koncentrerar vi oss inte så mycket på nu heller, utan mer på att göra en bra prestation mot Kalmar, visa att vi lärt oss nåt så att utvecklingen går framåt, säger Jens efter fredagsträningen.

Vad är det ni bör ha lärt er?

– Senast mot Sundsvall (4–4) var det tvådelade känslor. Vi visade väldigt fin upphämtning och moral men har revansch att utkräva från vår första halvlek. Jag tror vi har lärt oss mycket från den som jag vill att vi ska visa nu. Framförallt hur vi måste positionera oss för att ta bort motståndarnas kontringar. Det tror jag är den viktigaste detaljen. Och att vi har ett anfallsspel där vi använder lite mer av hela planen.

Gästande Kalmar, med utlånade IFK-spelaren Alexander Jakobsen, sliter för att säkra nytt kontrakt, och lär inte ge sig i första taget. Samtidigt har IFK visat en enorm styrka på Östgötaporten senaste månaderna – sju raka vinster med imponerande målskillnaden 21–1.

Backjätten Kasper Larsen är avstängd. IFK kan tvingas göra ytterligare en ändring i sin backlinje. Inte heller Filip Dagerstål deltog i fredagens kollektivträning.

– Filip har lite problem med ljumskarna, vi får se hur det blir med honom. Utöver det har Egzon (Binaku) och Pontus (Almqvist) problem med baksida lår. Egzon och Kasper kan vi räkna bort. I övrigt får närmaste dagarna utvisa, berättar Jens.

Henrik Castegren känns given som ersättare?

– Som jag sagt tidigare har ”Henka” verkligen förtjänat att spela, så det vågar jag avslöja att han kommer definitivt spela den här matchen.

 

På fredagsträningen fanns Christopher Telo till höger i försvaret, och kan få göra sin första allsvenska match från start sen återkomsten från Norge.

– Telo kom ju in i somras, och vi har använt honom både som mittback och wingback. Det har gått snabbare för Telo än vad vi förväntat oss, att han skulle känna sig fräsch för att spela. Som vi alla vet är det en pålitlig spelare så vi får se hur vi kommer ställa upp om vi behöver ändra nåt mer, säger Jens.

Kalle Holmberg är redo för spel igen efter sin drygt månadslånga skadefrånvaro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Den lokala författarens bok hamnar på vita duken

Fotboll

Höjdpunkter: Motala AIF - Assyriska Turabdin IK

Sport

Norling: "Vi måste bli bättre som helhet"

Sport

Isak stor matchhjälte för Real Sociedad

Sport

Nytt kryss för Häcken borta mot Örebro

Visa fler