Västers BTK drar på lördagen igång seriespelet i bordtennisens division-1 Västra när de i Motala sporthall tar sig an Linköpings PK och Lekstorps IF.

Och det blir alltså ett Östgötaderby direkt i öppningsmatchen.

– Seriepremiärer är ju alltid kul. Men det är ju extra kul att möta Linköping i första matchen. Det blir ju en match om vilka som är det bästa laget i länet, säger Västers BTK:s lagledare Daniel Ellerman.

Västers BTK missade i våras kvalplatsen till superettan med minsta möjliga marginal i den sista omgången. Den här säsongen är målet att knipa en av de två topplatserna i serien som innebär kval uppåt.

Men hur hårt motstånd som väntar under säsongen menar Ellerman återstår att se.

– Det är alltid svårt att säga hur bra lagen är och hur bra de har värvat innan säsongen. Därför är seriepremiärer alltid spännande, säger Västers-ledaren som gillar det faktum att klubben får stå värd för den första omgången.

– Det är alltid kul att spela på hemmaplan. Det blir ju bara en gång per säsong när vi kör de här sammandragningarna. Det är ju viktigt att få en bra start på säsongen och här hemma brukar vi vara bra, säger Ellerman som hoppas kunna bjuda hemmapubliken på två segrar.

– Båda lagen vi möter är ju nykomlingar så det är klart att vi siktar på att vinna. Linköping känner vi ju väl till och det blir nog en tuff match. Lekstorp har jag inte lika bra koll på. De var uppe för några år sedan och då var de ett stryklag. Men de är nog bättre den här gången, säger Ellerman.