– Jag tänker inte så mycket på det, men det är väl inte så ovanligt i den här sporten att det blir så.

På torsdagskvällen körs den första av två finaler i allsvenskan, mellan Davidssons Vargarna och storfavoriten Västervik.

Vinnaren tar en plats i elitserien nästa säsong.

Om man vill.

– Jag vet inte exakt hur snacket går i någon av klubbarna, men man får väl förutsätta att man åker en final för att vinna och gå upp. Hela idén är ju att det ska funka så.

– Vi förare kör i alla fall för att vinna, sen får vi se vad som händer.

Om man ska se till historiken och tidigare resultat ska dock inte Vargarna ha skuggan av en chans.

– Det är väl egentligen inte ett dugg som talar för oss. Jag tror inte vi slagit Västervik på två-tre säsonger. I år vann de alla fyra matcherna.

– Men samtidigt är det väl dags nu. Det känns i alla fall som lagen på papperet är väldigt jämna, så det borde inte vara omöjligt att slå dem.

Vad ser du som nyckeln till seger?

– Att vi får stopp på deras toppar i första hand. Senast tog väl både Peter Ljung och Mikkel B Jensen fullt hos oss, det får inte ske igen. Samtidigt är deras lag en maskin, där alla förare kommer från matcherna med bra resultat. De är favoriter, men vi ska göra allt vi kan för att slå dem.

Just nu är det sparsamt med matcher och tävlingar för Daniel Davidsson. Senaste matchen var för en vecka sen.

– En match i veckan är ju egentligen för lite, men det är inte så mycket att göra åt när vi i Piraterna missade extramatcherna i ett slutspel. Det ser inte ut att bli något i Gorzow i Polen heller, laget torskade semifinalen och åker match om bronset men där tror jag inte att jag får chansen. Just nu går åkandet på lågfart, men det ska bli kul med de här finalerna, matcher som gäller mycket kíttlar alltid lite extra.