Maif hade en boll i mål i matchens inledning, ett mål som dömdes bort för offside. Motala startade matchen bra och även sett över 90 minuter hade man, om inte mer, så i alla fall likvärdigt bollinnehav som Södertälje.

– Vi gör en relativt bra första halvlek. Vi lyckas få ett mål, som blir bortdömt för offside, men vi är ändå där, säger Maif:s Adam Larsson.

Men Motala hade svårt att utnyttja de chanser man skapade och när laget pressade på för en kvittering i slutminuterna kom både 0-2 och 0-3. Södertäljes sista mål kom på stopptid.

Artikelbild

| Södertälje fick jubla tre gånger.

– 3-0 speglar kanske inte matchbilden, vi skapar tillräckligt med chanser för att i alla fall ta en poäng i den här matchen, säger Maif-tränaren Christoffer Larsson. Det drar iväg i slutet när vi kliver upp. Då får de två sena mål.

Maif hade som sagt flera bra chanser att kvittera Södertäljes ledningsmål, som kom i den 36:e minuten. Grace Tanda var bland annat framme flera gånger och hade definitivt bud på både ett och två mål i matchen. Men han förblev mållös, precis som resten av Maif.

– De stänger oss mycket. De vet att vi lägger många bollar på djupet och är effektiva i sitt försvarspel. Ibland blir det så här, säger Tandas anfallskollega Adam Larsson och fortsätter:

– I andra stämde inget överens med vad vi hade sagt innan att vi skulle göra. Tyvärr.

Artikelbild

Om sin egen insats sa Larsson så här:

– Första halvlek var helt okej, men i andra tycker jag att jag är ganska blek. Precis som resten av laget.

Artikelbild

Från Maif-håll sas det innan match att man skulle ta revansch på Södertälje efter vårens förlust, men så blev det inte. Södertälje, ivrigt påhejade av sin energiska tränare, gjorde en stark insats mot ett Maif som för dagen hade svårt att få till det där sista lilla extra.

– Vi skapar så pass klara målchanser att normalt gör vi alla fall två mål på de här chanserna. Det är det där sista, att få in bollen i mål, som vi bommar på idag, säger tränaren Christoffer Larsson.

Adam Larsson var rejält besviken efteråt.

– Det är så jäkla tungt alltså, men det viktigaste är att vi sätter oss ner och analyserar så att det inte händer igen, på samma sätt som idag.