Golf course run blev en löparsuccé

Motala golf course run blev en succé. För löparna önskade att loppet ska bli en återkommande halloweendel.

Startten av det första Motala golf course run har precis gått och Michael Thorén går upp i ledningen direkt.

Startten av det första Motala golf course run har precis gått och Michael Thorén går upp i ledningen direkt.

Foto: Thomas Augustsson

Terränglöpning2019-11-02 19:15

38 löpare kom det till den första upplagan av Motala golf course run. Men ska man gå efter omdömet några av dem gav efter att ha klarat av de sju kilometrarna runt banan så lär det inte ha varit den sista. 
– Jätteroligt. Det är första gången jag är på en golfbana så nu förstår jag golfarna. För det var jättekul, säger Kinna Karlsson som var snabbaste kvinna att ta sig runt. 
VIlket hon menade var tuffare än vad hon hade trott. 
– Det var svårt för det var så himla mjukt så man satt ju fast med fötterna. Så det är tur att man har lite benstyrka. Så det var en tuff bana men verkligen jättekul. Så det här vill vi göra fler gånger, säger Kinna. 

Snabbast av alla var Maifs Thomas Wiik som kutade i mål på 29.26. Även han var överraskad över hur jobbigt det var att springa på en golfbana. 
–  Jag trodde inte det skulle vara så tufft. Man sjönk ju ner i det där jäkla gräset. Men en jättebra bana. En som har deltagit i ett och anant lopp i karriären är Michael Thorén. Han missade inte chansen att vara med i premiären och han trodde på en framtid för Motala golf course run. 
– Det här kan bli jäkligt kul. Tittar du på terräng-VM är det ofta det avgörs på en golfbana. 

En fortsättning lär det nog också bli. Det utlovade Kim Bergman i Motala golfklubb efter att ha hört deltagarnas kommentarer.
– De säger att det är tuffare än de tänkt sig men väldigt uppskattat. Så det är kul. Lite av en succé låter det som. Så en fortsättning blir det. Kanske till och med två gånger om året.

Löparna sjönk ner i gräset och de menade att det hade varit jobbigare än vad de hade räknat med.
Löparna sjönk ner i gräset och de menade att det hade varit jobbigare än vad de hade räknat med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!