Läget är prekärt för guldtippade Piraterna efter bara en seger på de sex första omgångarna. Det betyder att laget är piskat att börja plocka poäng och nu blir nästan varje tävling framöver som en ödesmatch, åtminstone innan läget förbättras.

– Det blir en tuff match. Gislaved är en bra hemmabana för dem. Det ser inte bra ut för oss, men vi jobbar hårt för en trendvändning, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

För att vända trenden har lagledaren Stefan Andersson Skill intensifierat sina samtal med förarna. Ledare och förare har närmat sig varandra, för att hitta lösningar.

– Vi behöver hitta goet, självförtroendet. Om sånt släpper så vänder det, säger Daniel Andersson.

Nye Miroslaw Jablonski gjorde ingen bra debut i Avesta senast och han utgår nu ur laget. In kommer ryske Viktor Kulakov som gjorde en bra tävling för Piraterna borta mot Vetlanda.

På reserven får Daniel Henderson en ny chans. Han har varit bra i starter, nu behövs det bara hittas helheten.

– Lejonen har ett ungt lag med unga, hungriga och aggressiva förare. Vi får inte bli bekväma utan måste slita och komma upp i fajt. Det är blåställ på och jobb på alla sätt. Vi måste ta oss in i det från början, säger Daniel Andersson.

I Lejonens lag märks tidigare Pirathjältar som Piotr Pawlicki och Chris Holder.

Lagen på tisdag, Lejonen: 1. Maksym Drabik, 2. Piotr Pawlicki, 3. Chris Holder, 4. Hans Andersen, 5. Krystian Pieszezk, 6. Mathias Törnblom, 7. Magnus Karlsson.

Piraterna: 1. Emil Sajfutdinov, 2. Peter Kildemand, 3. Greg Hancock, 4. Daniel Davidsson, 5. Niels-Kristian Iversen, 6. Viktor Kulakov, 7. Daniel Henderson.