– Målet är att vi ska vara sex förare. Det finns ett stort gäng som vi jagar, unga polacker, danskar och engelsmän. Tror att det kommer att vara klart på tisdagsmorgonen, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

Som om det inte vore nog med dålig tabellplacering, publikintäkter under budget och svårigheter med ekonomin, svårt att både betala förare och amorteringar på kommunala lån, jobbade Piraterna på måndagen i sportslig uppförsbacke.

På söndagskvällen bröt Peter Kildemand fingret i en polsk ligamatch och i en annan polsk ligamatch kraschade Niels-Kristian Iversen med följden en fraktur på skuldran. Båda danskarna var anmälda i Piratlaget till Målilla, men ingen kan nu köra.

Piraterna kan köra riders för en av de danska stjärnorna, men måste ha in en ny förare av högt snitt för att gå över det så kallade golvsnittet, det sämsta som laget får vara.

Om laget inte kommer över golvsnittet blir det avdrag på två poäng i tabellen, enligt förbundets regler. Därför kan inte vilken som helst förare, så kallade lågsnittare, plockas in. Någon av de många ryska förare som finns tillgängliga kan heller inte plockas in, eftersom Ryssland inte är med i EU och att arbetstillstånd inte kan ordnas fram över en natt.

Med dessa trösklar jobbade Piratledningen febrilt på måndagen med att hitta den sjätte föraren.

– Vi vill ha in en förare med hög kapacitet, säger Daniel Andersson.

Från början hade Piraterna gått all in för att vinna med tretton poäng, ta bonuspoängen och på så sätt slinka med till SM-slutspel. Men nu blir det svårare i avslutningen.

– Nu blir det ett annat läge. Nu är botten nådd och då blir det en positiv känsla, att vi kan gå in och kämpa, säger Daniel Andersson.

Artikelbild

| EN ÅKER UR. Peter Johansson leder Indianerna och Daniel Andersson är med och leder Piraterna. Ett av lagen kommer att åka ur på tisdagen när sista omgången av speedwayens elitserie körs.

– Det är det här som är tjusningen med sport, att det är så små marginaler. Om vi klarar det här blir det nästan som att vinna SM-guld, säger Daniel Andersson.

Pengaproblemen, hur har det påverkat laget sportsligt?

Artikelbild

| HOPP. Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson har fortsatt en dröm om SM-slutspel och därmed guldchansen kvar.

– Det blir ju någonting negativt i laget, helt klart. Men problemen har kommit sent på sommaren och inte hunnit påverka oss. Jag upplever i alla fall att klubben har kontroll, menar Daniel Andersson.

Dackarna är hur som helst en svår motståndare.

Artikelbild

| STJÄRNLAGET. Här är det, den stora floppen i svensk speedway i år. Ska laget rädda sig kvar?

– Vi vill vinna för att ta tredjeplatsen. Då får vi välja kvartsfinalmotståndare. Vi vill gå all in för att få en bra känsla till slutspelet, det gäller att ha goet och drivet, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.