När veteran-SM i fjol avgjordes i Ronneby så tog OK Motalas Johan Pettersson hem guldet i H45-klassen. Men några tankar på att försvara sin titel när VSM-sprinten avgjordes hemma i Motala hade han inte.

– Det hade varit väl magstarkt att springa den. Den går ju mitt i stan och man har ju en stor fördel av att man hittar så bra. Så det gör man bara inte, säger Pettersson som däremot kommer till start i helgens medel- och långdistans uppe i Kvarn.

– Skogsdistanserna är ju en helt annan sak. Där är det som att springa i vilken skog som helst, säger Motalalöparen som i fjol också fick med sig ett silver på långdistansen.

– Då hade jag guldläge på medeldistansen men gick bort mig. Målet nu är givetvis att ta medalj och jag har nog lika stor chans på båda distanserna. Men det är bra startfält de fått ihop. Speciellt på medeldistansen. Så det gäller att man går helt rätt när man möter de här löparna, säger Pettersson som ser fram mot att få ge sig ut i Kvarnskogarna i jakt på sitt sjunde guld i H45 i VSM-sammanhang.

– Det ska bli kul. TGOK är alltid bra arrangörer och lägger alltid bra banor, säger han.